Sastojci:
- 1 kg ćurećeg belog mesa
- 2 crvene paprike
- 500 g šampinjona
- 250 g šeri paradajza
- 1/2 kašičice crvene paprike
- prstohvat belog luka u prahu
- prstohvat karija
- 1 dl ulja
- mešavina začina, biber
Priprema:
1. Ćureće belo meso iseći na trake širine 4 a dužine 15 cm.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti crvenu mlevenu papriku, beli luk, kari i začine po ukusu. Dodati ulje i dobro izmešati.
4. Ćureće šnicle natopiti pripremljenom marinadom i ostaviti ih da odstoje u frižideru.
5. Odstojale šnicle ocediti. Zatim uzeti traku mesa i valovito je nanizati na ražnjić tako da se između svake krivine nabode kocka paprike. Na isti način od preostalog materijala pripremiti još ražnjića.
6. U teflonskom tiganju na malo ulja propržiti pripremljene ražnjiće da porumene.
7. Potom na masnoći od mesa ispržiti šampinjone i šeri paradajz te začiniti po ukusu.
8. Gotove ražnjiće poslužiti uz prilog od povrća.
Izvor: Dobra hrana
Pročitajte još
Spektakularno veče o kom se i dalje priča! Da zagreje i preokrene budućnost
Ploom nove zvezde među uređajima za zagrevanje duvana
17/05/2024
Saznajte višeStrogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višeKilogrami se gomilaju, a zdravlje urušava: Bobi Živojinoviću predstoji ozbiljna borba
Boba Živojinović ugrozio zdravlje prekomernom težinom
15/05/2024
Saznajte višePoklanjamo karte: POBESNELI MAKS SAGA u bioskopima od 22. maja
Pobesneli Maks saga u bioskopima od 22. maja
15/05/2024
Saznajte višeJeftino i niskokalorično: Đina Džinović podelila hit recept za sočne tortilje
Recept Đine Džinović za tortilje s piletinom
14/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)