Za kore:
- 4 jajeta
- 125 g šećera
- 50 g gustina
- 50 g brašna
- 2 kašike čokolade u prahu
Za fil:
- 4 dl slatke pavlake
- 200 g čokolade
- 150 g mlevenih lešnika
- 600 g višanja
Ostali sastojci:
- 150 g lešnika
- 3 dl slatke pavlake
- 200 g piškota
- 2 dl mleka
Priprema:
Kore:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg. Zatim postepeno dodavati 50 g šećera i mutiti dok se šećer ne otopi.
3. Sjediniti sneg od belanaca i smesu od žumanaca, dodati brašno, čokoladu u prahu, gustin i promešati.
4. U kalupu za tortu ispeći koru na 200 ºC. Ohlađenu koru poprečno preseći napola.
Fil:
1. Slatku pavlaku i čokoladu otopiti na pari. Kada se ohladi, umutiti mikserom u čvrst šlag, dodati lešnike i promešati.
Finalni postupak:
1. Prvu koru premazati polovinom fila i posuti polovinom višanja. Preko višanja poslagati piškote natopljene mlekom. Premazati ih preostalim filom, prekriti višnjama i preklopiti korom.
2. Gotovu tortu premazati šlagom od slatke pavlake i dekorisati seckanim lešnicima.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Ove "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte višeOmiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine, dami od stila baš takav i pristaje
Omiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine
13/12/2025
Saznajte višeZa sreću i blagostanje pre Nove godine u kuću unesite ovih 7 stvari
Feng šui pravila za sreću u Novoj godini su...
11/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)