Za kore:
- 4 jajeta
- 125 g šećera
- 50 g gustina
- 50 g brašna
- 2 kašike čokolade u prahu
Za fil:
- 4 dl slatke pavlake
- 200 g čokolade
- 150 g mlevenih lešnika
- 600 g višanja
Ostali sastojci:
- 150 g lešnika
- 3 dl slatke pavlake
- 200 g piškota
- 2 dl mleka
Priprema:
Kore:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg. Zatim postepeno dodavati 50 g šećera i mutiti dok se šećer ne otopi.
3. Sjediniti sneg od belanaca i smesu od žumanaca, dodati brašno, čokoladu u prahu, gustin i promešati.
4. U kalupu za tortu ispeći koru na 200 ºC. Ohlađenu koru poprečno preseći napola.
Fil:
1. Slatku pavlaku i čokoladu otopiti na pari. Kada se ohladi, umutiti mikserom u čvrst šlag, dodati lešnike i promešati.
Finalni postupak:
1. Prvu koru premazati polovinom fila i posuti polovinom višanja. Preko višanja poslagati piškote natopljene mlekom. Premazati ih preostalim filom, prekriti višnjama i preklopiti korom.
2. Gotovu tortu premazati šlagom od slatke pavlake i dekorisati seckanim lešnicima.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Od radoznalosti do ozbiljnog ulaganja: zašto kriptovalute postaju deo savremenih finansija
22/12/2025
Saznajte višeZbog velikog interesovanja još jedan koncert Nine Badrić u Sava centru
Koncert Nine Badrić u Sav centru
22/12/2025
Saznajte višeKatalog prazničnih želja: Usrećite najdraže – Započnite godinu uz Lilly!
Lilly katalog 2025
22/12/2025
Saznajte višeNovi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)