Za koru:
- 5 belanaca
- 150 g šećera
- 1 kašika sirćeta
Za fil:
- 5 žumanaca
- 1 l mleka
- 3 pudinga od čokolade
- 3 ravne kašike gustina
- 3 kašike šećera
- 200 g čokolade za kuvanje
- 100 g mlečne čokolade
- 3 dl slatke pavlake
- 100 g margarina
- 1 kg banana
- 10 g želatina u prahu
Priprema:
Kora:
1. Belanca umutiti u čvrst sneg pa postepeno dodavati šećer i sirće muteći se vreme.
2. Od pripremljene smese u zagrejanoj rerni na 170 ºC ispeći koru.
Fil:
1. Sjediniti 2 dl mleka, žumanca, puding od čokolade, gustin i šećer te dobro izmešati.
2. Preostalo mleko ostaviti da proključa. Potom u njega sipati pripremljenu smesu i kuvati dok se ne zgusne.
3. Pred kraj kuvanja dodati 100 g čokolade za kuvanje i mlečnu čokoladu pa je uz neprestano mešanje otopiti.
4. U ohlađenu smesu dodati margarin i izmiksanu bananu te umutiti mikserom.
5. Zatim dodati šlag od slatke pavlake, nabubreo želatin i promešati.
6. Pečenu koru vratiti u kalup i preko nje sipati polovinu fila, zatim ukrug poslagati banane u komadu i preliti ih preostalim filom.
7. Ohlađenu tortu preliti glazurom od preostale čokolade.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Savršeno ide uz pečenje, gotov za tren oka: Milica Milša ima sjajan recept za uskršnju trpezu
Recept Milice Milše za uskršnji umak
27/04/2024
Saznajte višeOdržana jubilarna 10. Pro-femina, konferencija magazina "Lepota i zdravlje”
U organizaciji magazina „Lepota i zdravlje”, u četvrtak 25. aprila, u Palati umetnosti Madlena u Beogradu, održana je jubilarna 10. konferencija Pro-femina
27/04/2024
Saznajte višeNikada niste pravili vatrena jaja? Jednostavnije je nego što mislite, samo pratite recept
Da, dobro ste pročitali – vatrena jaja. Jedna vrlo zabavna, ali i ukusna ideja. Uostalom, pogledajte ove neodoljive fotografije
26/04/2024
Saznajte višeOgromno dvorište sa bazenom i vila kakve nema Dedinje: Ovako Sonja i Nikola Lazetić žive na Avali
Dom Sonje i Nikole Lazetića šumski raj
24/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)