Za kore:
- 9 belanaca
- 400 g šećera
- 1 kašika sirćeta
- 2 kašike oštrog brašna
Za fil:
- 9 žumanaca
- 6 kašika šećera
- 5 kašika oštrog brašna
- 1,2 l mleka
- 3 vanil-šećera
- 250 g margarina
- 5 dl slatke pavlake
- 300 g banana
- 300 g jagoda
- 300 g kivija
Priprema:
1. Belanca umutiti u čvrst sneg pa postepeno dodavati šećer i mutiti dok se ne otopi.
2. Potom dodati sirće i brašno te umutiti mikserom.
3. U pleh obložen papirom za pečenje sipati pripremljenu smesu i peći u zagrejanoj rerni na 150 ºC.
4. Pečenu koru uzdužno preseći dva puta da se dobiju tri kore.
Fil:
1. U šerpu sipati 1 l mleka, dodati šećer i kuvati dok ne proključa.
3. U ohlađenu smesu dodati omekšao margarin i umutiti mikserom.
4. Voće očistiti i iseći na kolutove, a slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag.
5. Prvu koru premazati trećinom fila, preko njega poslagati kolutove banana i premazati trećinom šlaga od slatke pavlake. Preklopiti drugom korom,
premazati drugom trećinom fila, poslagati jagode i premazati drugom trećinom šlaga. Na kraju prekriti trećom korom, premazati preostalim filom i poslagati kolutove kivija. Bočne stranice torte premazati šlagom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Poslednja nedelja pred Uskrs: Vernici treba da ispoštuju OVE običaje, a jedno je strogo zabranjeno
Običaji pred Uskrs koje treba ispoštovati
28/04/2024
Saznajte višeAco Pejović se prepolovio: Sa 100 kilograma do fit linije u pedesetim, evo i kako!
Dijeta Aca Pejovića idealna za brzo mršavljenje
28/04/2024
Saznajte višeProleće u rajskom vrtu: Zavirite u dvorište Jugoslave Drašković u srcu Beograda
Dvorište Jugoslave Drašković u Beogradu raj za oči
28/04/2024
Saznajte višeSavršeno ide uz pečenje, gotov za tren oka: Milica Milša ima sjajan recept za uskršnju trpezu
Recept Milice Milše za uskršnji umak
27/04/2024
Saznajte višeOdržana jubilarna 10. Pro-femina, konferencija magazina "Lepota i zdravlje”
U organizaciji magazina „Lepota i zdravlje”, u četvrtak 25. aprila, u Palati umetnosti Madlena u Beogradu, održana je jubilarna 10. konferencija Pro-femina
27/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)