Za kore:
- 12 belanaca
- 3 jajeta
- 15 kašika šećera
- 6 kašika brašna
- 15 kašika mlevenih lešnika
- 1,5 prašak za pecivo
Za fil:
- 12 žumanaca
- 3 pudinga od vanile
- 1 l mleka
- 10 kašika šećera
- 250 g margarina
- 100 g šećera u prahu
- 200 g mleka u prahu
- 100 g čokolade za kuvanje
- 150 g mlevenih lešnika
- 200 g kikirikija
Za dekoraciju:
- 100 g crne čokolade za kuvanje
- 40 g bele čokolade za kuvanje
- 4 kašike slatke pavlake
Kore:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti četiri belanceta u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati 5 kašika šećera i mutiti dok se šećer ne otopi.
2. U pripremljeni šam dodati jedno umućeno celo jaje, 2 kašike brašna, pola praška za pecivo i 5 kašika mlevenih lešnika pa polako promešati varjačom.
3. Okrugao kalup obložiti papirom za pečenje i sipati u njega pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni. Na isti način od preostalog materijala ispeći još dve kore.
Fil:
1. U šerpu sipati 8 dl mleka, dodati šećer i ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mleko sa pudingom od vanile i žumancima, pa sipati u ključalo mleko. Kuvati na umerenoj temperaturi uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Zatim skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi.
3. Posebno umutiti margarin sa šećerom u prahu.
4. U ohlađeni puding dodati umućeni margarin i mleko u prahu te dobro izmutiti mikserom.
5. Pripremljenu smesu podeliti na dva dela. U prvi deo dodati otopljenu čokoladu i mlevene lešnike, a u drugi deo krupno seckani kikiriki.
Finalni postupak:
1. Prvu koru premazati filom od čokolade i preklopiti drugom korom.
3. Crnu čokoladu za kuvanje otopiti na pari sa slatkom pavlakom i preliti preko torte. Belu čokoladu takođe otopiti na pari i njome poprskati tortu.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Poslednja nedelja pred Uskrs: Vernici treba da ispoštuju OVE običaje, a jedno je strogo zabranjeno
Običaji pred Uskrs koje treba ispoštovati
28/04/2024
Saznajte višeAco Pejović se prepolovio: Sa 100 kilograma do fit linije u pedesetim, evo i kako!
Dijeta Aca Pejovića idealna za brzo mršavljenje
28/04/2024
Saznajte višeProleće u rajskom vrtu: Zavirite u dvorište Jugoslave Drašković u srcu Beograda
Dvorište Jugoslave Drašković u Beogradu raj za oči
28/04/2024
Saznajte višeSavršeno ide uz pečenje, gotov za tren oka: Milica Milša ima sjajan recept za uskršnju trpezu
Recept Milice Milše za uskršnji umak
27/04/2024
Saznajte višeOdržana jubilarna 10. Pro-femina, konferencija magazina "Lepota i zdravlje”
U organizaciji magazina „Lepota i zdravlje”, u četvrtak 25. aprila, u Palati umetnosti Madlena u Beogradu, održana je jubilarna 10. konferencija Pro-femina
27/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)