Sastojci:
- 400 g piškota
- 3 dl mleka
- 2 kašike ruma
Za fil:
- 4 jajeta
- 3 dl slatke pavlake
- 50 g putera
- 0,5 dl likera od čokolade
- 100 g šećera u prahu
- 150 g čokolade
Priprema:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.
2. Posebno umutiti žumaca sa šećerom i likerom od čokolade.
3. U posudi za kuvanje na pari otopiti izlomljenu čokoladu pa dodati puter i kuvati dok se ne dobije ujednačena smesa.
4. Kada se fil od čokolade prohladi, sjediniti ga sa žumancima i dobro izmešati.
5. Zatim dodati šlag od slatke pavlake, sneg od belanaca i polako promešati varjačom da se dobije ujednačena smesa.
Finalni postupak:
1. Piškote potapati u mešavinu mleka i ruma pa njima obložiti dno i bočne stranice okruglog kalupa za tortu.
3. Gotovu tortu staviti u zamrzivač da se stegne. Zatim je izvaditi, ostaviti kratko da se otpusti pa je izvaditi iz kalupa i dekorisati po želji.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Poslednja nedelja pred Uskrs: Vernici treba da ispoštuju OVE običaje, a jedno je strogo zabranjeno
Običaji pred Uskrs koje treba ispoštovati
28/04/2024
Saznajte višeAco Pejović se prepolovio: Sa 100 kilograma do fit linije u pedesetim, evo i kako!
Dijeta Aca Pejovića idealna za brzo mršavljenje
28/04/2024
Saznajte višeProleće u rajskom vrtu: Zavirite u dvorište Jugoslave Drašković u srcu Beograda
Dvorište Jugoslave Drašković u Beogradu raj za oči
28/04/2024
Saznajte višeSavršeno ide uz pečenje, gotov za tren oka: Milica Milša ima sjajan recept za uskršnju trpezu
Recept Milice Milše za uskršnji umak
27/04/2024
Saznajte višeOdržana jubilarna 10. Pro-femina, konferencija magazina "Lepota i zdravlje”
U organizaciji magazina „Lepota i zdravlje”, u četvrtak 25. aprila, u Palati umetnosti Madlena u Beogradu, održana je jubilarna 10. konferencija Pro-femina
27/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)