Sastojci:
- 4 srednja krompira
- 100 g pečenice
- 100 g kačkavalja
- 3 jajeta
- 150 g brašna
- 150 g prezli
- 1 kašika seckanog peršuna
- mešavina začina
- 100 g majoneza
- 1 dl pavlake
- 2 kisela krastavca
- ulje
- so
Priprema:
1. Krompir oguliti i iseći na kocke, pa ga obariti u slanoj vodi da omekša. Zatim ga ispasirati i ostaviti da se ohladi.
2. Pečenicu iseći na kockice, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
3. U posudi za mešenje sjediniti pasirani krompir, pečenicu, kačkavalj, jedno jaje, peršun, 50 g brašna i 50 g prezli. Dodati začine po ukusu te sve sastojke dobro izmešati da se dobije ujednačena smesa pogodna za oblikovanje.
4. Od pripremljene smese nauljenim rukama oblikovati krokete. Uvaljati ih u preostalo brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u prezle. Potom ih pržiti na vrelom ulju najpre sa jedne, a zatim i sa druge strane dok ne porumene.
5. Posebno sjediniti majonez i pavlaku, dodati rendane kisele krastavce i promešati.
6. Pržene krokete preliti sosom od majoneza.
Izvor: Dobra hrana
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)