Sastojci:
- 300 g lisnatog testa
- 600 g mlevenog svinjskog mesa
- 100 g zelenih maslina bez koštica
- 50 g sušenog paradajza
- 2 parčeta starog hleba
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
Priprema:
1. Zelene masline iseći na kolutove, sušeni paradajz i crni luk na kockice, a beli luk što sitnije iseckati.
3. U većoj posudi sjediniti mleveno svinjsko meso, masline, crni i beli luk, sušeni paradajz, izmrvljeni hleb, jedno jaje i začine po ukusu. Sve sastojke dobro izmešati.
4. Od pripremljene smese oblikovati veknu. Tepsiju obložiti papirom za pečenje, preliti sa malo ulja pa u nju položiti oblikovanu veknu. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ˚C dok ne porumeni. Potom izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi.
5. Lisnato testo istanjiti oklagijom na debljinu od 0,5 cm. Potom prohlađenu veknu obložiti lisnatim testom. Od viška testa oblikovati trake i unakrsno ih prilepiti. Premazati testo umućenim jajetom i posuti susamom.
6. Ovako upakovanu pečenicu vratiti u rernu i peći dok testo ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)