Za kore:
- 4 belanceta
- 160 g šećera
- 2 ravne kašike brašna
- 2 kašike kakaoa
- 2 kašičice sirćeta
Za fil:
- 4 jajeta
- 4 žumanceta
- 150 g šećera
- 2 vanil-šećera
- 200 g čokolade
- 60 g putera
- 5 dl slatke pavlake
- 80 g oraha
Za glazuru:
- 100 g čokolade
- 50 g putera
Priprema:
Kore:
1. Belanca umutiti u čvrst sneg, a zatim uz neprestano mešanje postepeno dodavati šećer. Pred kraj mućenja dodati sirće.
3. Pripremljenu smesu sipati u poslastičarski džak i na plehu obloženom papirom za pečenje oblikovati dva kruga prečnika 18 cm. Sušiti u zagrejanoj rerni na 120 ºC 90 minuta.
Fil:
1. Sjediniti žumanca, cela jaja, 120 g šećera i vanil-šećer pa kuvati na pari uz neprestano mešanje dok se fil ne zgusne. Pred kraj kuvanja dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne otopi.
2. U ohlađenu smesu dodati penasto umućeni puter i izmiksati.
3. Posebno karamelizovati preostali šećer pa dodati u njega orahe u komadu i promešati. Izliti na nauljeni pleh i sačekati da se ohladi pa samleti u blenderu.
4. U fil dodati prah od karamelizovanih oraha, šlag od slatke pavlake i polako promešati.
Finalni postupak:
1. Koru premazati pripremljenim filom i preklopiti drugom korom.
2. Čokoladu sa puterom otopiti na pari i preliti preko torte.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Omiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine, dami od stila baš takav i pristaje
Omiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine
13/12/2025
Saznajte višeZa sreću i blagostanje pre Nove godine u kuću unesite ovih 7 stvari
Feng šui pravila za sreću u Novoj godini su...
11/12/2025
Saznajte višeKatalog prazničnih želja: Usrećite najdraže – Započnite godinu uz Lilly!
Lilly katalog 2025
10/12/2025
Saznajte višeOlimpijski centar „Jahorina“ i Skijališta Srbije potpisali sporazum o saradnji
10/12/2025
Saznajte višeHotel Viceroy Kopaonik i brend IVKO obeležili početak zimske sezone u znak zahvalnosti Kopaoniku
Hotel Viceroy Kopaonik i brend IVKO obeležili početak zimske sezone u znak zahvalnosti Kopaoniku
09/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)