Sastojci:
- 500 g mešanog mlevenog mesa
- 400 g kratkih makarona
- 400 g pelata paradajza
- 200 g kačkavalja
- 2 praziluka
- 1 glavica crnog luka
- 30 g putera
- 2 pune kašike brašna
- 3 dl pavlake za kuvanje
- 2,5 dl mleka, ulje
- mešavina začina
Priprema:
1. Crni luk iseći na kockice i propržiti na malo ulja. Potom dodati mleveno meso te i njega propržiti da promeni boju. Dodati izmiksani pelat paradajza, začine po ukusu i dinstati na umerenoj temperaturi. Tokom dinstanja po potrebi dolivati malo vode dok meso ne omekša.
3. Odvojeno u manjoj posudi otopiti puter pa dodati brašno i kratko propržiti. Postepeno uz neprestano mešanje dolivati mešavinu mleka i pavlake za kuvanje dok se ne dobije željena gustina. Pred kraj kuvanja dodati začine po ukusu.
4. Makarone obariti u slanoj vodi pa ih ocediti od suvišne tečnosti.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju sipati polovinu makarona. Preliti ih polovinom bešamel sosa, a zatim rasporediti fil od mesa, naneti 1/2 praziluka i posuti polovinom rendanog kačkavalja. Potom naneti sloj preostalih makarona, rasporediti po njima praziluk, preliti bešamelom i posuti kačkavaljem.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok odozgo ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Deca ne mogu da mu odole: Ana Ivanović oduševila receptom za zdrav sladoled (video)
Ana Ivanović ima sjajan predlog za zdravu poslasticu. Zove ga nice cream (izvedeno od ice cream, sladoled)
20/05/2024
Saznajte višeSpektakularno veče o kom se i dalje priča! Da zagreje i preokrene budućnost
Ploom nove zvezde među uređajima za zagrevanje duvana
17/05/2024
Saznajte višeStrogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višeKilogrami se gomilaju, a zdravlje urušava: Bobi Živojinoviću predstoji ozbiljna borba
Boba Živojinović ugrozio zdravlje prekomernom težinom
15/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)