Za koru:
- 300 g mlevenog keksa
- 2 dl soka od pomorandže
- 120 g šećera u prahu
- 100 g margarina
Za fil:
- 100 g margarina
- 1 kg dunja
- 150 g kristal šećera
- 50 g suvog grožđa
- 1 kašika soka od limuna
- 100 g mlevenih lešnika
- 4 dl slatke pavlake
Priprema:
Kora:
1. Mleveni keks preliti sokom od pomorandže i promešati.
2. Posebno umutiti margarin sa šećerom u prahu pa sjediniti sa natopljenim keksom i promešati.
Fil:
1. Dunje oljuštiti i iseći na kriške. Preliti ih sa 4 dl vode i kuvati dok ne omekšaju. Potom dunje procediti i izmiksati.
2. Šećer ušpinovati sa 1 dl soka u kome su se dunje kuvale pa sjediniti sa pasiranim dunjama. Dodati mlevene lešnike, suvo
grožđe, margarin i kuvati na umerenoj temperaturi 15 min. Pred kraj kuvanja dodati sok od limuna.
Finalni postupak:
1. U odgovarajuću tepsiju izručiti smesu za koru i poravnati. Preko nje naneti prohlađeni fil i ostaviti da se stegne.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Poslednja nedelja pred Uskrs: Vernici treba da ispoštuju OVE običaje, a jedno je strogo zabranjeno
Običaji pred Uskrs koje treba ispoštovati
28/04/2024
Saznajte višeAco Pejović se prepolovio: Sa 100 kilograma do fit linije u pedesetim, evo i kako!
Dijeta Aca Pejovića idealna za brzo mršavljenje
28/04/2024
Saznajte višeProleće u rajskom vrtu: Zavirite u dvorište Jugoslave Drašković u srcu Beograda
Dvorište Jugoslave Drašković u Beogradu raj za oči
28/04/2024
Saznajte višeSavršeno ide uz pečenje, gotov za tren oka: Milica Milša ima sjajan recept za uskršnju trpezu
Recept Milice Milše za uskršnji umak
27/04/2024
Saznajte višeOdržana jubilarna 10. Pro-femina, konferencija magazina "Lepota i zdravlje”
U organizaciji magazina „Lepota i zdravlje”, u četvrtak 25. aprila, u Palati umetnosti Madlena u Beogradu, održana je jubilarna 10. konferencija Pro-femina
27/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)