Za biskvit:
4 jajeta
100 g šećera
50 g brašna
50 g gustina
Za fil:
4,5 dl slatke pavlake
125 g margarina
250 g šećera
150 g mlevenih lešnika
Za glazuru:
100 g čokolade
Priprema:
Kora:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrsti sneg. Dodati 25 g šećera i mutiti dok se šećer ne otopi.
3. Sjediniti fil od belanaca sa filom od žumanaca, dodati brašno i gustin te promešati varjačom.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje i sipati u njega pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Fil:
1. Šećer otopiti na umerenoj temperaturi da se karamelizuje.
2. Zatim sipati u karamel 2,5 dl tople slatke pavlake i kuvati dok se karamel ne rastopi. Skloniti sa ringle pa dodati margarin i mešati dok se ne otopi. Nastaviti sa mućenjem dok se fil ne prohladi.
3. Preostalu slatku pavlaku umutiti u čvrsti šlag te sjediniti sa ohlađenim filom od karamela, dodati 100 g mlevenih lešnika i polako promešati varjačom.
Finalni postupak:
1. Ohlađenu koru premazati filom i urolovati.
2. Čokoladu otopiti sa puterom i preliti preko rolata.
3. Posuti mlevenim lešnicima.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Poslednja nedelja pred Uskrs: Vernici treba da ispoštuju OVE običaje, a jedno je strogo zabranjeno
Običaji pred Uskrs koje treba ispoštovati
28/04/2024
Saznajte višeAco Pejović se prepolovio: Sa 100 kilograma do fit linije u pedesetim, evo i kako!
Dijeta Aca Pejovića idealna za brzo mršavljenje
28/04/2024
Saznajte višeProleće u rajskom vrtu: Zavirite u dvorište Jugoslave Drašković u srcu Beograda
Dvorište Jugoslave Drašković u Beogradu raj za oči
28/04/2024
Saznajte višeSavršeno ide uz pečenje, gotov za tren oka: Milica Milša ima sjajan recept za uskršnju trpezu
Recept Milice Milše za uskršnji umak
27/04/2024
Saznajte višeOdržana jubilarna 10. Pro-femina, konferencija magazina "Lepota i zdravlje”
U organizaciji magazina „Lepota i zdravlje”, u četvrtak 25. aprila, u Palati umetnosti Madlena u Beogradu, održana je jubilarna 10. konferencija Pro-femina
27/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)