Sastojci:
- 400 g fileta oslića
- 1 veći brokoli
- 30 g putera
- 150 g brašna
- 3 dl mleka
- 200 g kačkavalja
- 3 jajeta
- 1 limun
- 150 g prezli
- 20 g parmezana
- mešavina začina
- ulje, so
Priprema:
1. Filete oslića iseći na krupnije komade, poprskati ih sokom od limuna i začiniti po ukusu.
3. Brokoli iskidati na cvetove i obariti u slanoj vodi.
4. Posebno u manjoj šerpi otopiti puter pa dodati 2 kašike brašna i kratko propržiti. Zatim postepeno dolivati mleko i mešati dok se ne dobije gušći sos. U prohlađeni sos umešati jedno jaje i parmezan.
5. Odgovarajuću tepsiju prekriti papirom za pečenje i u nju poslagati pržene filete oslića. Preko svakog filete staviti cvet brokolija i preliti sa malo bešamel sosa.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 20 min. Pred kraj pečenja posuti sa malo kačkavalja pa vratiti u rernu dok se sir ne otopi.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte višeOmiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine, dami od stila baš takav i pristaje
Omiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)