Sastojci:
- 500 g mešanog mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 4 kašike prezli
- 1 manje jaje
- 1 kašika seckanog peršuna
- prstohvat mlevene paprike
- mešavina začina
- 1 manji paradajz
- 1 veća tikvica
- 150 g feta sira
- 4 kašike ulja
- biber, so
Priprema:
1. Crni luk i paradajz što sitnije iseckati.
3. Tikvicu oguliti i izrendati na krupno rende. Potom je posoliti i sačekati da pusti sok a zatim dobro ocediti. Oceđenu tikvicu sjediniti sa izmrvljenim feta sirom i dobro izmešati.
4. Potom od mesa nauljenim rukama oblikovati manje pljeskavice. Duž jedne strane pljeskavice rasporediti malo smese od sira a zatim urolovati i krajeve slepiti kako bi se dobio oblik većeg ćevapa. Na isti način iskoristiti preostali materijal.
5. Oblikovane kebabe nabosti na štapiće i peći na vrelom ulju dok ne porumene. Kao prilog poslužiti bareni ili prženi krompir po želji.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)