Sastojci:
- 300 g debljih domaćih kora za pitu
- 500 g pilećeg belog mesa
- 3 dl neutralne pavlake
- 2 dl kisele pavlake
- 3 dl pileće supe
- 2 jajeta
- 200 g kačkavalja
- 1/2 kašičice mlevene paprike
- prstohvat belog luka
- mešavina začina
- ulje, biber
Način pripreme:
1. Domaće kore izlomiti na krupnije komade, a kačkavalj izrendati.
3. Piletinu iseći na krupnije komade, a zatim je uvaljati u pripremljenu mešavinu i propržiti na vrelom ulju da porumeni.
4. U odgovarajućoj posudi sjediniti pileću supu, jaja, neutralnu i kiselu pavlaku pa začiniti po ukusu.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti te po dnu rasporediti sloj lomljenih kora za pitu. Poređati polovinu piletine i posuti sa malo kačkavalja te preliti trećinom smese od pavlake. Isti postupak filovanja ponoviti još jednom pa završiti slojem kora i preliti ostatkom smese od pavlake da ogrezne.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)