Sastojci:
- 300 g pilećeg belog mesa
- 1/2 glavice celera
- 1/2 praziluka
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 crvene paprike
- 2 šargarepe
- 2 kašike brašna
- 1 kašika seckanog peršuna
- 2 l vode
- 1 limun, ulje
- 1 dl pavlake
- mešavina začina, biber
Priprema:
1. Piletinu, praziluk, crni i beli luk iseći na kockice. Papriku očistiti od semena i peteljke te i nju iseći na kockice.
2. Šargarepu i celer izrendati na krupno rende.
3. Na malo ulja propržiti praziluk i crni luk. Zatim dodati piletinu, papriku, celer i šargarepu te sve zajedno kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
4. Kada su meso i povrće napola dinstani, naliti vodom i kuvati dok svi sastojci ne omekšaju.
5. Pred kraj dinstanja dodati mešavinu brašna sa malo vode i začine po ukusu pa nastaviti sa kuvanjem dok se ne dobije željena gustina.
6. U gotovu čorbu umešati pavlaku, seckani peršun i sok od limuna.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Spektakularno veče o kom se i dalje priča! Da zagreje i preokrene budućnost
Ploom nove zvezde među uređajima za zagrevanje duvana
17/05/2024
Saznajte višeStrogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višeKilogrami se gomilaju, a zdravlje urušava: Bobi Živojinoviću predstoji ozbiljna borba
Boba Živojinović ugrozio zdravlje prekomernom težinom
15/05/2024
Saznajte višePoklanjamo karte: POBESNELI MAKS SAGA u bioskopima od 22. maja
Pobesneli Maks saga u bioskopima od 22. maja
15/05/2024
Saznajte višeJeftino i niskokalorično: Đina Džinović podelila hit recept za sočne tortilje
Recept Đine Džinović za tortilje s piletinom
14/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)