Za koru:
- 5 jaja
- 120 g šećera
- 120 g kesten pirea
- 50 g brašna
- 50 g gustina
- 1 kašika kakaoa
Za fil:
- 250 g kesten pirea
- 100 g šećera u prahu
- 100 g margarina
- 2 dl slatke pavlake
- 50 g čokolade
- 50 g mlevenih lešnika
- 1 kašika ruma
Način pripreme:
Kora:
1. Belanca i 30 g šećera umutiti u čvrst šam.
2. Posebo umutiti žumanca sa preostalim šećerom, a zatim dodati kesten pire te sve zajedno umutiti. Dodati šam od belanaca i promešati varjačom.
3. U pripremljenu smesu dodati gustin, brašno i kakao pa polako promešati.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje i sipati u njega pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 15 min. Toplu koru uviti u vlažnu krpu i ostaviti da se ohladi.
Fil:
1. Penasto umutiti margarin sa šećerom u prahu, a zatim dodati kesten pire, kašiku ruma i umutiti.
2. U kesten pire dodati šlag od slatke pavlake i na kraju mlevene lešnike i rendanu čokoladu pa polako promešati.
Finalni postupak:
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Kilogrami se gomilaju, a zdravlje urušava: Bobi Živojinoviću predstoji ozbiljna borba
Boba Živojinović ugrozio zdravlje prekomernom težinom
15/05/2024
Saznajte višePoklanjamo karte: POBESNELI MAKS SAGA u bioskopima od 22. maja
Pobesneli Maks saga u bioskopima od 22. maja
15/05/2024
Saznajte višeJeftino i niskokalorično: Đina Džinović podelila hit recept za sočne tortilje
Recept Đine Džinović za tortilje s piletinom
14/05/2024
Saznajte višeDr. Oetker ovsene kaše u novom izdanju + 2 nova, letnja ukusa
Već dobro poznate Dr. Oetker ovsene kaše, koje su mnogima omiljeni izbor za doručak ili užinu, od sada su u redizajniranom pakovanju
13/05/2024
Saznajte višeViše od hiljadu ljudi slušalo predavanje o uticaju digitalnih ekrana na decu
Prva od četiri tribine u okviru kampanje „Dečji svet je veći od ekrana” održana je u Beogradu pred više od hiljadu ljudi
13/05/2024
Saznajte višeStan Ilde Šaulić u Americi ni nalik domu na Bežaniji: Pogled iz dnevne sobe vredi milione
Dom Ilde Šaulić u Americi svako bi poželeo da poseduje
12/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)