Sastojci:
- 1 kg svinjskog mesa od buta
- 3 glavice crnog luka
- 3 dl crnog piva
- 300 g šampinjona
- 2 čena belog luka
- 2 kašike gustina
- 1 kašika paradajz pirea
- 1 kašika seckanog vlašca
- juneće supe po potrebi
- mešavina začina
- biber
Priprema:
1. Svinjsko meso iseći na krupnije kocke, crni luk sitno iseckati, a beli luk ispasirati.
2. Šampinjone iseći na četvrtine.
3. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, a zatim dodati svinjsko meso te i njega kratko propržiti da promeni boju.
4. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje juneće supe po potrebi. Tokom dinstanja skidati penu sa površine supe.
5. Kada je meso napola gotovo, naliti crnim pivom, dodati paradajz pire, šampinjone i začine po ukusu. Kuvati na umerenoj temperaturi dok meso ne omekša.
6. Pred kraj dinstanja sipati mešavinu gustina i malo vode pa kuvati dok se ne dobije željena gustina.
7. Gotovo jelo posuti seckanim vlašcem.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)