Sastojci:
1 kg fileta oslića
2 mesnate paprike
150 g šeri paradajza
2 manje tikvice
1 kašika seckanog peršuna
1 limun
1 dl maslinovog ulja
prstohvat belog luka
mešavina začina
Za prilog:
500 g mlade boranije
3 čena belog luka
2 kašike balzamiko sirćeta
0,5 dl maslinovog ulja
mešavina začina
so, biber
Priprema:
1. Filete oslića iseći na krupnije kocke.
2. Papriku takođe iseći na krupnije kocke, neoljuštene tikvice iseći na kolutove, šeri paradajz na polovine.
3. Na štapiće za ražnjiće naizmenično ređati filete oslića i povrće dok se ne utroši pripremljen materijal.
4. Posebno sjediniti peršun, sok od limuna, maslinovo ulje, beli luk u prahu i začine po ukusu.
5. Ražnjiće preliti pripremjenom marinadom i ispeći u teflonskom tiganju. Pečene ražnjiće poslužiti uz salatu od boranije.
Prilog:
1. Boraniju obariti u slanoj vodi. Zatim je ocediti od suvišne tečnosti i ostaviti da se ohladi.
2. Beli luk iseći na listove i sjediniti sa boranijom. Dodati balzamiko sirće, maslinovo ulje i začine po ukusu, te polako promešati.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Ove "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeOmiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine, dami od stila baš takav i pristaje
Omiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine
13/12/2025
Saznajte višeZa sreću i blagostanje pre Nove godine u kuću unesite ovih 7 stvari
Feng šui pravila za sreću u Novoj godini su...
11/12/2025
Saznajte višeKatalog prazničnih želja: Usrećite najdraže – Započnite godinu uz Lilly!
Lilly katalog 2025
10/12/2025
Saznajte višeOlimpijski centar „Jahorina“ i Skijališta Srbije potpisali sporazum o saradnji
10/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)