Bele štanglice

Bele štanglice

Autor: | 18/11/2014

0

Pripremа:

Kore:

1. U odgovarajućoj posudi umutiti jaja sa šećerom i mlekom, pa dodati ulje i prašak za pecivo.
2. Zatim postepeno dodavati brašno (po potrebi) dok se ne umesi srednje meko i glatko testo.
3. Testo podeliti na četiri jednake jufke i ostaviti ga da odstoji 15 minuta na podlozi posutoj brašnom.
4. Nakon toga dobro pobrašniti podlogu, pa razviti testo na dimenziju pleha (30×40 cm).
5. Posuti brašnom razvijenu koru i namotati je na oklagiju, a potom je preneti na nauljen prevrnuti pleh.
6. Koru peći na 170°C u prethodno zagrejanoj rerni oko 6-7 minuta. (Kora treba da ostane svetla!)
7. Na isti način ispeći i ostale kore.

Fil:
1. Ostaviti da provri 750 ml mleka i 15 kašika šećera.
2. U preostalom mleku razmutiti 2 pudinga od vanile i ukuvati ga u ključalo mleko.
3. Mešati dok se ne zgusne i skinuti sa vatre.

Finalni postupak:
1. Kolač filovati na uobičajen način: kora, fil, kora, fil, kora, fil, kora, fil.
2. Odgore narendati čokoladu i iseći na štangle.

Izvor: Dobra hrana

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još