Pripremа:
Kore:
2. Zatim postepeno dodavati brašno (po potrebi) dok se ne umesi srednje meko i glatko testo.
3. Testo podeliti na četiri jednake jufke i ostaviti ga da odstoji 15 minuta na podlozi posutoj brašnom.
4. Nakon toga dobro pobrašniti podlogu, pa razviti testo na dimenziju pleha (30×40 cm).
5. Posuti brašnom razvijenu koru i namotati je na oklagiju, a potom je preneti na nauljen prevrnuti pleh.
6. Koru peći na 170°C u prethodno zagrejanoj rerni oko 6-7 minuta. (Kora treba da ostane svetla!)
7. Na isti način ispeći i ostale kore.
Fil:
1. Ostaviti da provri 750 ml mleka i 15 kašika šećera.
2. U preostalom mleku razmutiti 2 pudinga od vanile i ukuvati ga u ključalo mleko.
3. Mešati dok se ne zgusne i skinuti sa vatre.
Finalni postupak:
1. Kolač filovati na uobičajen način: kora, fil, kora, fil, kora, fil, kora, fil.
2. Odgore narendati čokoladu i iseći na štangle.
Izvor: Dobra hrana
Pročitajte još
Slavimo Svetog Luku: Danas ova stvar mora da se uradi da se otera bolest iz kuće
Sveti Luka običaji na današnji dan
31/10/2024
Saznajte višeKako od XXL do M? Vesna Milanović drastično smršala, poštovala samo 3 pravila
Dijeta Vesne Milanović pomoću koje je skinula kilograme
30/10/2024
Saznajte višeRecept Marije Veljković za kolač iz šolje, deca ga obožavaju
Recept Marije Veljković za kolač iz šolje
29/10/2024
Saznajte višeIzložba ART&HOME u AFI Home Skyline - Gde se umetnost susreće sa društvenom odgovornošću
Izložba ART&HOME u AFI Home Skyline - Gde se umetnost susreće sa društvenom odgovornošću
28/10/2024
Saznajte višeI sladak obrok može biti zdrav: Doručak Danijele Dimitrovski je najbolji primer
Doručak Danijele Dimitrovske za energičan početak dana
28/10/2024
Saznajte višeMesto gde Luka caruje: Gagi na Zlatiboru sagradio raj za unuka FOTO
Vikendica Gagija Jovanovića na Zlatiboru je njihovo omiljeno mesto
27/10/2024
Saznajte više
Komentari (0)