Sastojci:
Za koru:
200 g šećera
250 g brašna
1 prašak za pecivo
2 kašike kakaoa
400 ml mleka
180 ml ulja
6 kašika džema od kajsija
Za preliv:
22 kašike šećera
10 kašika vode
200 g mlevenih oraha
200 g čokolade
250 g margarina
Priprema:
1. Umutiti penasto belanca sa šećerom, pa postepeno dodavati žumanca (jedno po jedno) neprekidno muteći.
2. Zatim umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo i kakaom, te dodati pekmez, ulje i mleko.
3. Sve dobro sjediniti, uliti u đuveč pleh obložen pek-papirom.
4. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta.
5. Gotovu koru ostaviti da se ohladi.
Fil:
2. Zatim skinuti sa vatre i umešati orahe.
Finalni postupak:
1. Fil razliti preko ohlađene kore. 2. Kolač ostaviti da se ohladi, a onda seći na kocke ili štanglice i po želji posuti mlevenim orasima.
Izvor: Dobra hrana
Pročitajte još
Slavimo Svetog Luku: Danas ova stvar mora da se uradi da se otera bolest iz kuće
Sveti Luka običaji na današnji dan
31/10/2024
Saznajte višeKako od XXL do M? Vesna Milanović drastično smršala, poštovala samo 3 pravila
Dijeta Vesne Milanović pomoću koje je skinula kilograme
30/10/2024
Saznajte višeRecept Marije Veljković za kolač iz šolje, deca ga obožavaju
Recept Marije Veljković za kolač iz šolje
29/10/2024
Saznajte višeIzložba ART&HOME u AFI Home Skyline - Gde se umetnost susreće sa društvenom odgovornošću
Izložba ART&HOME u AFI Home Skyline - Gde se umetnost susreće sa društvenom odgovornošću
28/10/2024
Saznajte višeI sladak obrok može biti zdrav: Doručak Danijele Dimitrovski je najbolji primer
Doručak Danijele Dimitrovske za energičan početak dana
28/10/2024
Saznajte višeMesto gde Luka caruje: Gagi na Zlatiboru sagradio raj za unuka FOTO
Vikendica Gagija Jovanovića na Zlatiboru je njihovo omiljeno mesto
27/10/2024
Saznajte više
Komentari (0)