Brankica Sebastijanović otkriva tajnu svoje lepote

Brankica Sebastijanović otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 02/12/2014

0

Prve televizijske uloge u serijama "Sinđelići" i "Samac u braku" donele su popularnost glumici Brankici Sebastijanović još u vreme studija, a uskoro je očekuje i glavna rola u filmu "Vrati se, Zone". Simpatična brineta neguje prirodan izgled, veoma malo se šminka, nikada nije farbala kosu, a od kozmetičkih preparata najviše voli sapun na bazi kozjeg mleka i pantenol kremu. Osim pripremama za ulogu Zone Zamfirove posvećena je i master studijama iz oblasti glume na Fakultetu dramskih umetnosti, a u njene svakodnevne aktivnosti podrazumeva se i sport, a nekada je bila uspešna odbojkašica. Dvadesetčetvorogodišnja Vojvođanka nema vremena za ulepšavanje koje zahteva sate provedene pred ogledalom, umesto toga radi na sebi iznutra jer smatra da samo tako može da sija i spolja.

Spadate u veoma aktivne devojke, šta nanosite na lice kada nemate dovoljno vremena da se spremite za izlazak iz kuće?

- Stavim "BB" kremu jer puder ne volim i ne koristim, zatim rumenilo i maskaru. Nisam baš vešta u nanošenju senki, čak i kada pokušam da našminkam oči, to mi ne polazi za rukom. Umesto toga, kada hoću da se doteram, stavim nešto tamniji karmin od neutralne bež boje koju u većini slučajeva koristim.

Imate nežno i lepo lice, da li je to stvar nege ili genetike?
- Mislim da je prvenstveno stvar genetike. Imam slično lice kao moja mama, mada i tata ima prilično zahvalnu kožu. Nikada nisam imala probleme sa bubuljicama i srećna sam zbog toga. Takođe, trudim se da izbegavam preparate koji sadrže mnoge hemijske supstance, biram one na prirodnoj bazi.

Bez kojih preparata za negu ne možete?
- Pre svega bez hidratantne kreme koja je osnova nege, a povremeno koristim i sapun od kozjeg mleka, koji je odlična zamena za sve preparate za čišćenje lica. Njime se čak može odlično skinuti i šminka. Ponekad njim umivam lice, ali najčešće samo hladnom vodom.

Imate takozvani aristokratsko beli ten, da li vam to leti stvara probleme?

- Čuvam se od sunca, ali u normalnoj meri. Nisam sklona tome da izgorim, a koža lica mi je prirodno svetlija od kože tela, tako da i kada pocrnim, to se toliko ne vidi.

Jeste li od ženskih članova porodice naučili neke "bjuti trikove"?
- Imam savršen recept za negu kose. Potrebno je da nekoliko sati pre pranja poprskate kosu mešavinom pantenola i vode, koja se pravi u razmeri jedan prema jedan. Pantenol je odličan protiv opekotina, pa samim tim štiti vlasi od sunca ili fena, pegli i figara.

Da li ste nekada poželeli da promenite boju kose?
- Ne, jer volim svoju prirodnu boju. Nadam se da neću morati da je menjam osim ako u nekim godinama mnogo ne posedim, pa budem primorana da je farbam.

Uživate li u transformacijama izgleda na sceni?

- Da, najviše volim potpune transformacije, kada uopšte ne ličim na sebe. Publika me uglavnom zna po ulozi Eve u "Sinđelićima" i Ljiljane u emisiji "Samac u braku" u kojima se moj izgled ne menja mnogo. Međutim, u predstavi "Šta je sobar video?" glumim plavušu i sebi sam izuzetno zanimljiva sa perikom i jakom šminkom.

Imate vitku liniju, da li vam je kao Vojvođanki teško da se odričete specijaliteta od testa koji su karakteristični za vaš kraj?
- Ne trudim se da im odolim. Ne vodim računa o tome šta jedem jer sam vitka zahvaljujući dobroj genetici i bavljenju sportom. Aktivno sam trenirala odbojku tako da je fizička aktivnost i danas deo mog života.

Kakve vežbe radite?
- To su uglavnom vežbe oblikovanja, jer ne volim da bildujem mišiće, kao i trčanje, radi dobre kondicije.

Koliko je kondicija značajna za posao kojim se bavite?

- Mnogo, rekla bih da je čak neophodna. Kada mi se desi da zbog snimanja nemam vremena za trčanje, odmah se osećam slabije i nemam dovoljno energije.

Da li je danas, kada žene imaju mnogo obaveza, teško zadržati ženstvenost?
- Mislim da ženstvenost ne bi trebalo da trpi zbog obaveza. Žena uvek može da nađe vreme da se iznutra napuni ženstvenošću, jer nije stvar u tome da provedeš dva sata ispred ogledala, već da sijaš iznutra. Svako ko vodi zdrav i ispunjen život, bez obzira na broj obaveza, može da zadrži tu privlačnu ženstvenost.

Gde crpite samopouzdanje i da li ste nekada nesigurni u sebe?
- Imam trenutke kada sam nesigurna, jer svi mi stalno preispitujemo sebe i dovodimo u pitanje mnoge stvari koje radimo. Samopouzdanje crpim iz porodice koja mi uliva veru i pomaže mi da razrešim dileme koje imam.

Jeste li tokom školskih dana bili devojčica u koju su bili zaljubljeni svi dečaci ili autsajderka?

- Bila sam društveno dete, nisam bila autsajder. Ali, glupo mi je da pričam o sebi na taj način.

Spadate li u žene koje kada su loše volje žele da izgledaju najbolje ili se u teškim trenucima apsolutno ne trudite oko izgleda?
- Ne trudim se oko izgleda kada sam loše volje. Potrebno mi je da budem dobra sa sobom, iznutra, da bih mogla da se bavim sobom spolja.

Vaše holivudske koleginice, pod pritiskom trenda, već u tridesetim idu na različite tretmane podmlađivanja. Koliko je po vama izgled bitan za jednu glumicu?
- Mislim da je prirodnost kod žene nešto najlepše. S godinama dolaze bore, ali sve je to meni šarmantno. Žene se uglavnom odlučuju na estetske intervencije kada izgube samopouzdanje, pa misle da će ga nekom korekcijom vratiti, što je pogrešno. Ne želim nikoga da osuđujem, ali mislim da neću biti od onih koje žele da se podmlade. U mojoj profesiji, važnije je da glumac bude u formi nego da mladalački izgleda. To se postiže kada se radi na sebi iznutra, pa samim tim dolazi i sjaj spolja.

Intervju: Ivana Nikolić, Life Content
Foto: Mirko Tabašević, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin