Sastojci:
Za koru:
10 jaja
10 kašika šećera
1 dl ulja
10 kašika mlevenog keksa
5 kašika brašna
2 kašike kakaoa
1 prašak za pecivo
Za fil I:
1,25 l mleka
5 pudinga od vanile
5 kašika šećera
250 g putera
200 g mlevenog keksa
Za fil II:
0,75 l mleka
2 pudinga od čokolade
4 kašika brašna
8 kašika griza
5 kašika šećera
250 g putera
2 kesice šlaga
500 g iz kompota od višanja
Priprema:
Kora:
1. Belanca umutiti u čvrst sneg, zatim postepeno dodavati šećer i mutiti sve vreme.
2. U šlag od belanaca dodati jedno po jedno žumance i mutiti mikserom. Potom dodati ulje, mleveni keks, brašno, kakao i prašak za pecivo, te polako promešati.
3. Okrugao kalup obložiti papirom za pečenje, sipati u njega pripremljenu smesu i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Fil I:
1. U dublju šerpu sipati 1 l mleka, dodati šećer i kuvati dok ne proključa.
2. Posebno umutiti ostatak mleka sa praškom za puding od vanile, sipati u ključalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve vreme dok se ne zgusne.
3. U ohlađen puding dodati puter i umutiti mikserom. Zatim dodati mleveni keks i polako promešati.
Fil II:
1. U manju šerpu sipati 5 dl mleka, dodati šećer i kuvati dok ne proključa.
2. Posebno umutiti ostatak mleka sa praškom za puding od čokolade, brašnom i grizom, sipati u ključalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve vreme dok se ne zgusne.
3. U ohlađen puding dodati puter i umutiti mikserom. Zatim dodati mleveni keks i polako promešati.
Finalni postupak:
1. Pečenu koru premazati filom I, posuti oceđenim višnjama a potom naneti fil II.
2. Šlag pripremiti prema uputstvu sa kesice, naneti na tortu i dekorisati po želji.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Skijanje dobija svoj beauty momenat: Lilly otvara make-up studio na Kopaoniku
Lilly Drogerie po prvi put predstavlja Lilly make-up studio na snegu, jedinstvenu postavku koja će biti otvorena za sve posetioce planine do 1. aprila 2026. godine
05/12/2025
Saznajte višePosle Holivuda ekipa novog Avatara stiže u Evropu, treći film kod nas u bioskopima od 18. decembra
Avatar: Vatra i pepeo stiže i kod nas u bioskope
05/12/2025
Saznajte višeZimska idila koja se ne propušta: Viceroy Kopaonik
Mali je broj onih među nama koji bi zimu nazvali svojim omiljenim godišnjim dobom. Ali ove godine, uz novu ponudu hotela Viceroy Kopaonik, čak i oni koji se sklanjaju od hladnoće otkriće da je zima njihov najdraži period godine
04/12/2025
Saznajte višeZavršen 12. Japansko-srpski filmski festival (JSFF): Proglašeni pobednici u kratkom i dugom metru
Četvorodnevno izdanje 12. Japansko-srpskog filmskog festivala (JSFF) završeno je u Jugoslovenskoj kinoteci svečanom dodelom nagrada u kratkom i dugom metru
03/12/2025
Saznajte višeHumanitarni novogodišnji događaj da decu Prihvatilišta
Agencija Fabrika i ove godine organizuje tradicionalni humanitarni novogodišnji modni događaj za decu Prihvatilišta, koji će biti održan 14. decembra u 19 časova
03/12/2025
Saznajte višeGoran Bregović ekskluzivno u novogodišnjoj noći u Hotelu Grand na Kopaoniku
Spremite se za nesvakidašnji doček Nove godine na vrhu Balkana, uz zvuke truba, ženskih vokala i prepoznatljivih balkanskih melodija Gorana Bregovića, pretvorenih u jedinstveni novogodišnji spektakl u Hotelu Grand
03/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)