Sastojci:
Za koru:
10 jaja
10 kašika šećera
1 dl ulja
10 kašika mlevenog keksa
5 kašika brašna
2 kašike kakaoa
1 prašak za pecivo
Za fil I:
1,25 l mleka
5 pudinga od vanile
5 kašika šećera
250 g putera
200 g mlevenog keksa
Za fil II:
0,75 l mleka
2 pudinga od čokolade
4 kašika brašna
8 kašika griza
5 kašika šećera
250 g putera
2 kesice šlaga
500 g iz kompota od višanja
Priprema:
Kora:
1. Belanca umutiti u čvrst sneg, zatim postepeno dodavati šećer i mutiti sve vreme.
2. U šlag od belanaca dodati jedno po jedno žumance i mutiti mikserom. Potom dodati ulje, mleveni keks, brašno, kakao i prašak za pecivo, te polako promešati.
3. Okrugao kalup obložiti papirom za pečenje, sipati u njega pripremljenu smesu i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Fil I:
1. U dublju šerpu sipati 1 l mleka, dodati šećer i kuvati dok ne proključa.
2. Posebno umutiti ostatak mleka sa praškom za puding od vanile, sipati u ključalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve vreme dok se ne zgusne.
3. U ohlađen puding dodati puter i umutiti mikserom. Zatim dodati mleveni keks i polako promešati.
Fil II:
1. U manju šerpu sipati 5 dl mleka, dodati šećer i kuvati dok ne proključa.
2. Posebno umutiti ostatak mleka sa praškom za puding od čokolade, brašnom i grizom, sipati u ključalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve vreme dok se ne zgusne.
3. U ohlađen puding dodati puter i umutiti mikserom. Zatim dodati mleveni keks i polako promešati.
Finalni postupak:
1. Pečenu koru premazati filom I, posuti oceđenim višnjama a potom naneti fil II.
2. Šlag pripremiti prema uputstvu sa kesice, naneti na tortu i dekorisati po želji.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Aco Pejović se prepolovio: Sa 100 kilograma do fit linije u pedesetim, evo i kako!
Dijeta Aca Pejovića idealna za brzo mršavljenje
28/04/2024
Saznajte višeProleće u rajskom vrtu: Zavirite u dvorište Jugoslave Drašković u srcu Beograda
Dvorište Jugoslave Drašković u Beogradu raj za oči
28/04/2024
Saznajte višeSavršeno ide uz pečenje, gotov za tren oka: Milica Milša ima sjajan recept za uskršnju trpezu
Recept Milice Milše za uskršnji umak
27/04/2024
Saznajte višeOdržana jubilarna 10. Pro-femina, konferencija magazina "Lepota i zdravlje”
U organizaciji magazina „Lepota i zdravlje”, u četvrtak 25. aprila, u Palati umetnosti Madlena u Beogradu, održana je jubilarna 10. konferencija Pro-femina
27/04/2024
Saznajte višeNikada niste pravili vatrena jaja? Jednostavnije je nego što mislite, samo pratite recept
Da, dobro ste pročitali – vatrena jaja. Jedna vrlo zabavna, ali i ukusna ideja. Uostalom, pogledajte ove neodoljive fotografije
26/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)