Sastojci:
5 dl kisele vode
500 g šlaga
6 kašika šećera
2 vanil-šećera
300 g mlevenog keksa
500 g malina
100 g mlevenog lešnika
3 kesice instant kapućina od vanile
4 dl slatke pavlake
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti prašak za šlag, šećer i vanil-šećer. Zatim postepeno sipati kiselu vodu i mutiti sve vreme dok se ne dobije gust šlag.
2. Pripremljen šlag podeliti na tri dela. U prvi deo dodati mleveni keks, u drugi deo maline i mlevene lešnike, u treći deo instant kapućino. Svaki fil zasebno polako promešati.
3. Na tacnu za tortu prvo staviti fil sa keksom, zatim naneti fil sa malinama i lešnicima i na kraju fil sa kapućinom.
4. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, premazati preko torte i dekorisati po želji.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Aco Pejović se prepolovio: Sa 100 kilograma do fit linije u pedesetim, evo i kako!
Dijeta Aca Pejovića idealna za brzo mršavljenje
28/04/2024
Saznajte višeSavršeno ide uz pečenje, gotov za tren oka: Milica Milša ima sjajan recept za uskršnju trpezu
Recept Milice Milše za uskršnji umak
27/04/2024
Saznajte višeOdržana jubilarna 10. Pro-femina, konferencija magazina "Lepota i zdravlje”
U organizaciji magazina „Lepota i zdravlje”, u četvrtak 25. aprila, u Palati umetnosti Madlena u Beogradu, održana je jubilarna 10. konferencija Pro-femina
27/04/2024
Saznajte višeNikada niste pravili vatrena jaja? Jednostavnije je nego što mislite, samo pratite recept
Da, dobro ste pročitali – vatrena jaja. Jedna vrlo zabavna, ali i ukusna ideja. Uostalom, pogledajte ove neodoljive fotografije
26/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)