Sastojci:
Za palačinke:
2 jajeta
350 g brašna
5 dl vode
1/2 kašičice šećera
prstohvat soli
0,5 dl ulja
Za fil:
250 g mladog sira
200 g praške šunke
Za preliv:
2 dl pavlake
1 jaje
1 dl mleka
so
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti jaja, vodu, šećer i so. Zatim postepeno dodavati brašno i mutiti sve dok se ne dobije kompaktna masa.
2. U tiganj sipati malo ulja i sačekati da se zagreje. Razliti kutlaču smese za palačinke, posuti sa malo izmrvljenog sira i ostaviti da se donja strana ispeče. Ovako polupečenu palačinku preručiti u nauljenu vatrostalnu posudu i posuti seckanom praškom šunkom. Na isti način pripremiti još šest palačinki i naslagati jednu na drugu.
3. Poslednju palačinku ispeći sa obe strane bez dodatka sira i šunke, te njome prekriti naslagane palačinke.
4. Pripremljenu pitu unakrsno iseći na osam trouglova.
5. Posebno umutiti jaja, mleko, pavlaku i preliti preko pripremljene pite.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Pročitajte još
Strogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višeKilogrami se gomilaju, a zdravlje urušava: Bobi Živojinoviću predstoji ozbiljna borba
Boba Živojinović ugrozio zdravlje prekomernom težinom
15/05/2024
Saznajte višePoklanjamo karte: POBESNELI MAKS SAGA u bioskopima od 22. maja
Pobesneli Maks saga u bioskopima od 22. maja
15/05/2024
Saznajte višeJeftino i niskokalorično: Đina Džinović podelila hit recept za sočne tortilje
Recept Đine Džinović za tortilje s piletinom
14/05/2024
Saznajte višeJovana Joksimović skinula 25 kilograma, ima trik za one u četrdesetim
Ishrana Jovane Joksimović idealna za letnje dane
14/05/2024
Saznajte višeDr. Oetker ovsene kaše u novom izdanju + 2 nova, letnja ukusa
Već dobro poznate Dr. Oetker ovsene kaše, koje su mnogima omiljeni izbor za doručak ili užinu, od sada su u redizajniranom pakovanju
13/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)