Sastojci:
Za testo:
150 g meda
150 g žutog šećera
prstohvat đumbira
prstohvat cimeta
80 g brašna
Za fil:
200 g suvih smokava
100 g pečenih lešnika
120 g badema
100 g čokolade za kuvanje
rendana kora od jednog limuna
100 g šećera u prahu
Priprema:
1. U vanglici za mešenje sjediniti brašno, đumbir, cimet i rendanu koru limuna. Polako promešati da bi se dobila ujednačena smesa.
2. Bademe kratko blanširati u vodi a zatim ih procediti od suvišne tečnosti i oguliti.
3. U smesu od brašna i začina dodati seckane suve smokve, pečene lešnike i blanširane bademe, pa promešati.
3. Posebno sjediniti med i žuti šećer, te kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne dobije gust sirup. Pred kraj kuvanja dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne rastopi.
4. Pripremljenu smesu preliti preko seckanih sastojaka i dobro izmešati da bi se dobila ujednačena masa.
5. Odgovarajuću tepsiju obložiti papirom za pečenje i presuti u nju smesu za kolač. Nauljenim rukama poravnati i peći u zagrejanoj rerni na 160ºC oko 30 min.
6. Pečeni kolač ostaviti da se ohladi, a zatim iseći na kockice željene veličine i posuti šećerom u prahu.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Omiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine, dami od stila baš takav i pristaje
Omiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine
13/12/2025
Saznajte višeZa sreću i blagostanje pre Nove godine u kuću unesite ovih 7 stvari
Feng šui pravila za sreću u Novoj godini su...
11/12/2025
Saznajte višeKatalog prazničnih želja: Usrećite najdraže – Započnite godinu uz Lilly!
Lilly katalog 2025
10/12/2025
Saznajte višeOlimpijski centar „Jahorina“ i Skijališta Srbije potpisali sporazum o saradnji
10/12/2025
Saznajte višeHotel Viceroy Kopaonik i brend IVKO obeležili početak zimske sezone u znak zahvalnosti Kopaoniku
Hotel Viceroy Kopaonik i brend IVKO obeležili početak zimske sezone u znak zahvalnosti Kopaoniku
09/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)