Sastojci:
500 g krupnih šupljih makarona
500 g mlevenog mesa
250 g bukovača
1 glavica crnog luka
2 dl soka od paradajza
40 g parmezana
150 g feta sira
3 jajeta
3 dl mleka
1/2 kašičice belog luka u prahu
5 kašika ulja
origano, biber
mešavina začina, so
Priprema:
1. Makarone obariti u slanoj vodi, vodeći računa o tome da se ne raspadnu. Zatim ih ocediti, uvaljati u parmezan i ostaviti po strani.
2. Crni luk i bukovače iseći na kockice.
3. Na malo ulja propržiti luk da bude staklast, a zatim dodati bukovače, te i njih kratko propržiti. Dodati mleveno meso i dinstati uz povremeno dolivanje soka od paradajza. Pred kraj dodati beli luk u prahu, origano, začine po ukusu i dinstati dok suvišna tečnost ne uvri a meso ne omekša.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju vertikalno poslagati pripremljene makarone jednu do druge sa šupljinama okrenutim nagore.
5. Fil od mesa sipati preko makarona i blako utisnuti kako bi se ispunjile šupljine testa.
6. Feta sir izrendati na krupno rende, sjediniti sa jajima i mlekom pa dobro umutiti. Pripremljenu smesu preliti preko makarona i protresti posudu kako bi masa ispunila šupljine. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Smršala je 12 kilograma, a nije angažovala nutricionistu: Dijeta Fahrije Evdžen ekspresno topi višak
Dijeta Fahrije Evdžen jednostavna, a efikasna
11/05/2024
Saznajte višeVaskršnji utorak, najsrećniji dan u godini: Ove četiri stvari danas nikako ne bi trebalo raditi
Vaskršnji utorak je najsrećniji dan u godini
07/05/2024
Saznajte višeIstina je samo jedna: Pesma Đurđevdan nema veze sa ljubavnom pričom, već sa neopisivom tragedijom
Kako je nastala pesma Đurđevdan...
06/05/2024
Saznajte višeKako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)