Sastojci:
500 g krupnih šupljih makarona
500 g mlevenog mesa
250 g bukovača
1 glavica crnog luka
2 dl soka od paradajza
40 g parmezana
150 g feta sira
3 jajeta
3 dl mleka
1/2 kašičice belog luka u prahu
5 kašika ulja
origano, biber
mešavina začina, so
Priprema:
1. Makarone obariti u slanoj vodi, vodeći računa o tome da se ne raspadnu. Zatim ih ocediti, uvaljati u parmezan i ostaviti po strani.
2. Crni luk i bukovače iseći na kockice.
3. Na malo ulja propržiti luk da bude staklast, a zatim dodati bukovače, te i njih kratko propržiti. Dodati mleveno meso i dinstati uz povremeno dolivanje soka od paradajza. Pred kraj dodati beli luk u prahu, origano, začine po ukusu i dinstati dok suvišna tečnost ne uvri a meso ne omekša.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju vertikalno poslagati pripremljene makarone jednu do druge sa šupljinama okrenutim nagore.
5. Fil od mesa sipati preko makarona i blako utisnuti kako bi se ispunjile šupljine testa.
6. Feta sir izrendati na krupno rende, sjediniti sa jajima i mlekom pa dobro umutiti. Pripremljenu smesu preliti preko makarona i protresti posudu kako bi masa ispunila šupljine. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Dami od stila kao što je Aleksandra Radović pristaje upravo ovakav parfem, nosi dozu svežine
Omiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine
13/12/2025
Saznajte višeZa sreću i blagostanje pre Nove godine u kuću unesite ovih 7 stvari
Feng šui pravila za sreću u Novoj godini su...
11/12/2025
Saznajte višeKatalog prazničnih želja: Usrećite najdraže – Započnite godinu uz Lilly!
Lilly katalog 2025
10/12/2025
Saznajte višeOlimpijski centar „Jahorina“ i Skijališta Srbije potpisali sporazum o saradnji
10/12/2025
Saznajte višeHotel Viceroy Kopaonik i brend IVKO obeležili početak zimske sezone u znak zahvalnosti Kopaoniku
Hotel Viceroy Kopaonik i brend IVKO obeležili početak zimske sezone u znak zahvalnosti Kopaoniku
09/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)