Sastojci:
3 lista oblande
16 žumanaca
600 g šećera
250 g putera
150 g suvog grožđa
300 g oraha
3 kašike ulja
Za glazuru:
100 g čokolade
0,5 dl ulja
Priprema:
1. U suvoj šerpi topiti 300 g šećera. Kada se karamelizuje, dodati seckane orahe i polako promešati. Toplu smesu izliti na nauljen papir za pečenje i ostaviti da se ohladi. Izlomiti je na manje komade i samleti na mašini za mlevenje oraha.
2. Posebno sjediniti ostatak šećera, žumanca i puter, te kuvati na pari i mešati sve dok se ne zgusne.
3. U ohlađen fil dodati pripremljen grilijaž, suvo grožđe, i polako promešati.
4. Dve oblande premazati pripremljenim filom, naslagati jednu na drugu i prekriti trećom korom.
5. Čokoladu otopiti sa malo ulja, preliti preko poslednje kore i ostaviti da se stegne.
6. Stegnut kolač iseći na štangle željene veličine.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)