Sastojci:
3 lista oblande
16 žumanaca
600 g šećera
250 g putera
150 g suvog grožđa
300 g oraha
3 kašike ulja
Za glazuru:
100 g čokolade
0,5 dl ulja
Priprema:
1. U suvoj šerpi topiti 300 g šećera. Kada se karamelizuje, dodati seckane orahe i polako promešati. Toplu smesu izliti na nauljen papir za pečenje i ostaviti da se ohladi. Izlomiti je na manje komade i samleti na mašini za mlevenje oraha.
2. Posebno sjediniti ostatak šećera, žumanca i puter, te kuvati na pari i mešati sve dok se ne zgusne.
3. U ohlađen fil dodati pripremljen grilijaž, suvo grožđe, i polako promešati.
4. Dve oblande premazati pripremljenim filom, naslagati jednu na drugu i prekriti trećom korom.
5. Čokoladu otopiti sa malo ulja, preliti preko poslednje kore i ostaviti da se stegne.
6. Stegnut kolač iseći na štangle željene veličine.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Savršeno ide uz pečenje, gotov za tren oka: Milica Milša ima sjajan recept za uskršnju trpezu
Recept Milice Milše za uskršnji umak
27/04/2024
Saznajte višeOdržana jubilarna 10. Pro-femina, konferencija magazina "Lepota i zdravlje”
U organizaciji magazina „Lepota i zdravlje”, u četvrtak 25. aprila, u Palati umetnosti Madlena u Beogradu, održana je jubilarna 10. konferencija Pro-femina
27/04/2024
Saznajte višeNikada niste pravili vatrena jaja? Jednostavnije je nego što mislite, samo pratite recept
Da, dobro ste pročitali – vatrena jaja. Jedna vrlo zabavna, ali i ukusna ideja. Uostalom, pogledajte ove neodoljive fotografije
26/04/2024
Saznajte višeZlatna jaja privlače sreću i bogatstvo: Za farbanje vam je potreban samo OVAJ začin
Zlatna jaja privlače bogatstvo
25/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)