Sastojci:
500 g pilećeg belog mesa
2 mlade tikvice
120 g dimljenog kačkavalja
rendana kora od jednog limuna
prezli po potrebi
mešavina začina
3 jajeta
200 g brašna
2 dl ulja
200 g majoneza
origano, biber
kari
Priprema:
1. Pileće belo meso iseći na šire trake, posuti karijem i začinima po ukusu.
2. Mlade tikvice oprati i iseći na listove, a kačkavalj iseći na šnite.
3. Na radnu površinu staviti parče mesa, na njega list tikvice, zatim šnitu sira, pa ponovo list tikvice i završiti parčetom mesa. Potom sve uzdužno nanizati na štapić za ražnjić. Na isti način pripremiti još ražnjića.
4. Sjediniti prezle, rendanu koru limuna i origano.
5. Pripremljene ražnjiće uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u pripremljenu smesu od prezli. Pržiti na vrelom ulju sa obe strane dok ne porumene.
6. Pržene ražnjiće poslužiti uz majonez.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)