Krivudavi ražnjići

Krivudavi ražnjići

Autor: | 30/12/2014

0

Sastojci:

500 g pilećeg belog mesa
2 mlade tikvice
120 g dimljenog kačkavalja
rendana kora od jednog limuna
prezli po potrebi
mešavina začina
3 jajeta
200 g brašna
2 dl ulja
200 g majoneza
origano, biber
kari

Priprema:

1. Pileće belo meso iseći na šire trake, posuti karijem i začinima po ukusu.
2. Mlade tikvice oprati i iseći na listove, a kačkavalj iseći na šnite.
3. Na radnu površinu staviti parče mesa, na njega list tikvice, zatim šnitu sira, pa ponovo list tikvice i završiti parčetom mesa. Potom sve uzdužno nanizati na štapić za ražnjić. Na isti način pripremiti još ražnjića.
4. Sjediniti prezle, rendanu koru limuna i origano.
5. Pripremljene ražnjiće uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u pripremljenu smesu od prezli. Pržiti na vrelom ulju sa obe strane dok ne porumene.
6. Pržene ražnjiće poslužiti uz majonez.

Izvor: Dobra hrana

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još