Sastojci:
500 g pilećeg belog mesa
2 mlade tikvice
120 g dimljenog kačkavalja
rendana kora od jednog limuna
prezli po potrebi
mešavina začina
3 jajeta
200 g brašna
2 dl ulja
200 g majoneza
origano, biber
kari
Priprema:
1. Pileće belo meso iseći na šire trake, posuti karijem i začinima po ukusu.
2. Mlade tikvice oprati i iseći na listove, a kačkavalj iseći na šnite.
3. Na radnu površinu staviti parče mesa, na njega list tikvice, zatim šnitu sira, pa ponovo list tikvice i završiti parčetom mesa. Potom sve uzdužno nanizati na štapić za ražnjić. Na isti način pripremiti još ražnjića.
4. Sjediniti prezle, rendanu koru limuna i origano.
5. Pripremljene ražnjiće uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u pripremljenu smesu od prezli. Pržiti na vrelom ulju sa obe strane dok ne porumene.
6. Pržene ražnjiće poslužiti uz majonez.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Deca ne mogu da mu odole: Ana Ivanović oduševila receptom za zdrav sladoled (video)
Ana Ivanović ima sjajan predlog za zdravu poslasticu. Zove ga nice cream (izvedeno od ice cream, sladoled)
20/05/2024
Saznajte višeSpektakularno veče o kom se i dalje priča! Da zagreje i preokrene budućnost
Ploom nove zvezde među uređajima za zagrevanje duvana
17/05/2024
Saznajte višeStrogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višeKilogrami se gomilaju, a zdravlje urušava: Bobi Živojinoviću predstoji ozbiljna borba
Boba Živojinović ugrozio zdravlje prekomernom težinom
15/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)