Tamara Dragičević otkriva tajnu svoje lepote

Tamara Dragičević otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 02/03/2013

0


Glumica Tamara Dragičević već u ranim dvadesetim godinama skrenula je na sebe pažnju publike ulogama u popularnim serijama "Miris kiše na Balkanu" i "Vojna akademija". Posle zapažene role u filmu "Montevideo, Bog te video" talentovana Beograđanka trenutno igra i u aktuelnoj seriji "Na putu za Montevideo".
U skladu sa trendovima, svesna je da je lep i negovan izgled veoma bitan za modernu ženu, vodi računa o preparatima koje koristi, dok zavidnu liniju održava redovnim treninzima i pažljivim izborom namirnica koje jede.

Koliko vam je za posao kojim se bavite bitno da imate zdravu kožu lica?
- To je i te kako bitno za moju profesiju. Zbog posla sam skoro svakodnevno našminkana jakom profesionalnom šminkom. Zato moram mnogo da vodim računa i da negujem lice, a pre svega da ga dobro očistim. Naravno, trudim se da budem nenašminkana kad god je to moguće.

Na koji način negujete lice?

- Svake večeri prvo skidam šminku mlekom koje je namenjeno za tu svrhu, potom očistim kožu losionom, pa tek onda nanosim kremu za lice. Ujutru takođe stavljam pomadu, ali koristim različite kreme za dan i za noć.

Jeste li kao tinejdžerka imali problematičnu kožu sklonu bubuljicama?
- Nikada nisam imala bubuljice, ali sam u pubertetu imala nešto problematičniju kožu, kao većina tinejdžera. I danas mi je koža lica vrlo osetljiva pa moram mnogo da vodim računa kako je negujem.

Kako birate preparate za negu i šta vam je najvažnije prilikom izbora?
- Koristim kreme koje mi je preporučio dermatolog kod koga idem. Uglavnom mi prijaju proizvodi francuskih kozmetičkih kuća. Inače, imam mešovitu kožu tako da mi je, kada biram kreme, jako bitno da su namenjene mom tipu kože.

Volite li da provodite vreme u parfimerijama, razgledajući različite preparate?

- Volim da odlazim u parfimerije i da razgledam različite preparate. Naročito uživam u razgledanju i odabiru parfema.

Da li prilikom putovanja u inostranstvo kupujete preparate koji ne postoje na našem tržištu?
- To radim gotovo uvek na putovanjima. Ranije je moja sestra živela u Dubaiju i kada sam joj odlazila u posete, tamo sam najviše uživala da razgledam i kupujem kozmetiku koja ne postoji na našem tržištu.

Jeste li zahvaljujući poslu kojim se bavite naučili neke tajne kada je reč o mejkapu?
- Još se trudim da naučim tajne tog zanata. Moram da se pohvalim da sam već pokupila neke trikove i sada znam dosta toga, ali trebaće mi još vremena da savladam sve tehnike.

Odlazite li često u spa-centre?

- Naravno da mi prijaju odlasci u spa-centre, ali moram da priznam da nemam redovnu naviku tako da nisam njihov čest posetilac.

Kako negujete kosu?
- Imam sreću da je moja kosa gusta, a vlasi veoma jake. Međutim, često se feniram i zbog toga koristim različite preparate da bih je zaštitila i održala zdravom.

Jeste li se nekada farbali?
- Rano sam počela da se farbam i činila sam to godinama. Najduže sam bila plavuša, pa iako mi lepo stoji, ne bih se ponovo farbala. Uspela sam da pustim kosu i zbog toga sam veoma srećna. Ipak, najlepše je ono što je prirodno.

Jeste li kao tinejdžerka eksperimentisali sa različitim frizurama?

- Nisam pravila drastične eksperimente. Bilo je perioda kada sam imala kraću kosu nego sada, neko vreme sam nosila paž, a bila sam i stepenasto ošišana. I sada ponekad poželim da promenim frizuru i da se ošišam, ali za glumicu je ipak duga kosa najzahvalnija, pa zato ne menjam frizuru.

Na koji način se rekreirate?
- Volim da odlazim na treninge u teretanu, ali kada je lepo vreme, prija mi da se rekreiram i dok šetam ili vozim rolere.

Jeste li nekada poželeli da uradite neku estetsku korekciju i da promenite nešto na sebi?
-Nisam. Nikada ne bih tako nešto uradila.

Smatrate li da način ishrane utiče na lepotu žene i vodite li računa o namirnicama koje konzumirate?

- Ranije nisam mnogo pažnje obraćala na te stvari, ali sam u poslednje vreme počela da vodim računa i zbog toga se osećam bolje. Verujem da ishrana i te kako utiče na izgled, kao i na naše raspoloženje.

Tekst: Life Content, Ivana Nikolić
Foto: Tijana Vuković

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin