Kristina Radenković otkriva tajnu svoje lepote

Kristina Radenković otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 13/04/2013

0


Voditeljka popularnog kviza „Slagalica“ koji se emituje na „Radio-televiziji Srbije“ Kristina Radenković prepoznatljiva je po potpuno prirodnom izgledu i iskrenom osmehu koji pleni. Glumica i voditeljka koja živi i radi u Beogradu već šest godina radi na „Radio-televiziji Srbije“, gde je pre angažmana u „Slagalici“ radila u realizaciji informativnih i zabavnih emisija. Diplomirala je glumu na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u kojem je živela do pre pet godina. Iako je u prošlosti bila zaposlena u Narodnom pozorištu u Somboru, uvek nasmejana plavuša odlučila je da se posveti televizijskoj karijeri.
Godinama je bila u vezi sa rukometašem Ljubom Jovanovićem sa kojim je posle višemesečne razdvojenosti nedavno obnovila romansu. Tridesetdvogodišnja Novosađanka za magazin „Hello!“ govori o načinu negovanja i tajnama blistavog izgleda. Kristina zrači pozitivnom energijom i zadovoljstvom.
Koliko vremena posvećujete negovanju kože lica, tela i kose?
- Kao i svaka žena, mnogo. Konačno sam našla kreme za lice koje mi savršeno odgovaraju jer imam suvu kožu, a za to su mi bile potrebne dve godine. Koristim i antirid za predeo oko očiju, kao i dnevnu i noćnu kremu. Inače, imam dobar ten, tako da kod kozmetičara idem samo kada mi se lice „prezasiti” teške šminke. Kreme za telo su mi omiljene, a kosi pridajem mnogo važnosti jer smatram da je ona ukras.
Šta po vama podrazumeva dobra nega kože lica?
- Pre svega, važno je dobro očistiti lice. To je ključ svega. Bitno je naći odgovarajuću kremu za lice. Ako nemate probleme sa tenom, to je sve. Čistiti lice i negovati ga preparatima koji mu prijaju dovoljna je nega kože.
Koristite li maske i pilinge i da li više volite maske koje sami pravite ili one koje se mogu kupiti?
- Retko koristim maske za lice. Ako se setim, na lice stavim masku jednom u tri, četiri meseca, i to kupljenu. Nema ništa bolje od spreja za lice iz linije proizvoda na bazi aloja vere.
Da li koristite usluge manikira ili sami sređujete nokte?
- Redovno idem na manikir, ali nisam od onih žena koje ne umeju da namažu same svoje nokte ili ih isturpijaju. Volim često da menjam boju laka na noktima.
Vodite li sami računa o kosi ili volite da stručnjacima prepustite brigu o tome?
- Idem u salone. Kada kod kuće vodim računa o kosi, trudim se da je perem šamponom koji ima malo silikona, ili onima koji uopšte ne sadrži silikonska ulja. Šampon koji poboljšava rast kose koristim jednom mesečno, a jednom nedeljno pakovanje za kosu poznatog stranog proizvođača koje sam jedva nabavila u Beogradu. Noću spavam sa kosom slabo vezanom na vrhu glave. Za mene je to ključ lepote moja duga kosa.
Jeste li zadovoljni kada vas profesionalni šminkeri i frizeri doteraju za vođenje emisije „Slagalica“ ili im nekad dajete sugestije?
- Ja sam od onih koji se uglavnom ne bune. Šminkerke i frizerke me već dobro poznaju i znaju šta mi stoji, a šta ne. Moja jedina sugestija odnosi se na ten, jer ne volim da izgledam kao da imam masku na licu.
Da li ste oduuvek bili plavuša i jeste li nekad poželeli da promenite boju kose?
- Nisam htela da menjam boju kose. U popularnoj seriji “My So-Called Life” glavna junakinja imala je crvenu kosu. Tada sam je imala i ja, bio je to čist promašaj, jer crvene vlasi nisu pristajale uz moj bledunjavi ten, pa sam brzo prešla u plavuše.
Savetujete li se ponekad sa drugaricama o kozmetičkim prozvodima, razmenjujete li iskustva?
- Već smo u godinama kada svaka od nas zna šta joj odgovara. Više raspravljamo o lakovima za nokte, o tome koji je dobar, kvalitetan i lep, kao i o delotvornosti anticelulit krema.
Kako se šminkate privatno, a kako kada idete na javne događaje?
- Često imam jaku i tešku šminku i u jednom trenutku primetila sam da nisam pravila razliku između šminkanja za javne nastupe i za privatne potrebe. Znam mnogo toga i obično se sama šminkam. Ipak, bilo mi je porebno vreme da naučim šta je dovoljno od šminke za moje lice. Sada imam dve varijante, ili se ne šminkam uopšte ili imam kompletan mejkap.
Koji je vaš stav o hijaluronskim filerima i mezoterapiji lica i tela?
- Mnoge žene su se podvrgle ubrizgavanju hijaluronske kiseline na mnoga mesta na licu. Ipak, među prijateljicama u mom najbližem okruženju još toga nema. Sigurno će doći vreme kad ću poželeti da popunim neke bore na licu, ali trudiću se da to bude minimalno. Iako se hijaluronska kiselina ubrizgana u lice s vremenom razgrađuje, vidim da se ženama katkad stvaraju grumuljice ispod kože. Ja sam uvek za prirodan izgled i mnogo mi je lepše kada žena ume dostojanstveno da nosi svoje nedostatke i godine, nego kada ima nekoliko intervencija na licu. Za mene takve žene nisu lepotice.

Intervju: Life Content, Nadežda Jokić
Foto: Tijana Vuković
Šminka: Jovana Arsić, www.jovanamakeup.com

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin