Sastojci:
- 1 pakovanje oblandi
Za fil:
- 10 jaja
- 25 kašika šećera
- 2 vanil-šećera
- 250 g margarina
- 50 g mlečne čokolade
- 300 g mlevenog plazma keksa
Priprema:
1. Belanca odvojiti od žumanaca.
2. U odgovarajućoj posudi umutiti žumanca sa 10 kašika šećera i vanil-šećerom.
3. Margarin penasto umutiti pa sjediniti sa filom od žumanaca. Dodati rendanu čokoladu i mlevenu plazmu pa dobro izmešati.
4. Belanca umutiti u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati 15 kašika šećera i mutiti mikserom dok se šećer ne otopi.
5. Sneg od belanaca dodati u fil od žumanaca i polako promešati varjačom.
6. Pripremljenim filom premazati oblande i naslagati jednu na drugu.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Đoković jede samo ovaj hleb: Pekar otkrio tačan recept, jedan neverovatni sastojak mu daje svu čar
Recept za hleb koji Đoković jede
29/04/2024
Saznajte višePoslednja nedelja pred Uskrs: Vernici treba da ispoštuju OVE običaje, a jedno je strogo zabranjeno
Običaji pred Uskrs koje treba ispoštovati
28/04/2024
Saznajte višeAco Pejović se prepolovio: Sa 100 kilograma do fit linije u pedesetim, evo i kako!
Dijeta Aca Pejovića idealna za brzo mršavljenje
28/04/2024
Saznajte višeProleće u rajskom vrtu: Zavirite u dvorište Jugoslave Drašković u srcu Beograda
Dvorište Jugoslave Drašković u Beogradu raj za oči
28/04/2024
Saznajte višeSavršeno ide uz pečenje, gotov za tren oka: Milica Milša ima sjajan recept za uskršnju trpezu
Recept Milice Milše za uskršnji umak
27/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)