Crveno voće sa sirupom od bosiljka by 24Kitchen

Crveno voće sa sirupom od bosiljka by 24Kitchen

Autor: | 22/05/2013

0

Sastojci:

  • 8 kašika slatke pavlake
  • 250 g jagoda
  • 150 g malina
  • 200 g kupina
  • 150 g putera od jabuka

Za mrvice:

  • 50 g oljuštenih lešnika
  • 50 g maslaca
  • 50 g šećera u prahu
  • 45 g brašna
  • prstohvat soli

Za sirup od bosiljka:

  • 90 ml vode
  • 110 g šećera
  • 2 veze bosiljka

Način pripreme:

1. Za mrvice iseckajte lešnike. Stavite ih u činiju i dodajte ostale sastojke. Rukama izmešajte. Nije cilj da dobijete testo, veé da budu što bolje promešani. U plitkom plehu prekrivenom papirom za pečenje ravnomerno rasporedite mešavinu. Pecite mrvice u prethodno zagrejanoj rerni na 165 stepeni, 12 min.
2. Za sirup od bosiljka: skuvajte vodu i šećer. Čim se šećer rastopi i sirup ostane gust, sklonite sa vatre i čekajte da se sirup ohladi. U posudu sa kipućom vodom stavite listiće bosiljka oko 1 min. Izvadite ih cediljkom i odmah ih prelijte hladnom vodom. Nakon toga ih ostavite da se dobro ocede. U blenderu umutite šećerni sirup i listiće bosiljka.
3. Zagrejte sirup od jabuke u šerpici, neprekidno mešajući.
4. Po sredini tanjira napravite liniju od pavlake. Okolo poređajte sveže voće, jagode isecite na pola. Ako crveno voće nije sezonsko, dezert možete da napravite sa mangom i ananasom. Preko pavlake iscrtajte linijice sirupom od bosiljka. Možete da iscrtate i tačkice, na različitim mestima, ali nemojte preterivati jer je ukus veoma jak. Pospite pečene mrvice između voća. Jagode prelijte sa malo toplog jabukovog sirupa.

Savet za vino: Najviše odgovara belo dezertno penušavo vino iz Argentine, region Patagonija.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još