Sastojci:
- 4 manja karabataka
- 2 paprike
- 2 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 150 g roštilj kobasice
- 150 g pirinča
- 100 g graška
- 1 l juneće supe
- mešavina začina, biber, šafran
- 0,5 dl ulja
Priprema:
1. Karabatake odvojiti od kostiju kako bi se dobile šnicle. Istanjiti ih tučkom za meso preko najlon kese i začiniti po ukusu.
2. Papriku iseći na štapiće, crni luk na kockice, a beli luk na listove.
3. Kobasice propržiti na vrelom ulju kako bi porumenele, a potom ih izvaditi iz suvišne masnoće i ostaviti na toplom. Karabatake takođe propržiti na vrelom ulju, a potom ih izvaditi iz masnoće.
4. Na masnoći od mesa propržili papriku, crni i beli luk kako bi omekšali. Zatim dodati pirinač i grašak, te kratko propržiti.
5. Dodati šafran i začine po ukusu i nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje supe po potrebi dok pirinač ne omekša.
6. Vatrostalnu posudu nauljiti, poslagati u nju karabatake, rasporediti kolutove prženih kobasica i prekriti pripremljenim rižotom. Zaliti sa 3 dl juneće supe i staviti u zagrejanu rernu na 200 ºC da se peče, dok pirinač ne upije suvišnu tečnost i ne omekša.
Slične Vesti
Pročitajte još
Strogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višeKilogrami se gomilaju, a zdravlje urušava: Bobi Živojinoviću predstoji ozbiljna borba
Boba Živojinović ugrozio zdravlje prekomernom težinom
15/05/2024
Saznajte višePoklanjamo karte: POBESNELI MAKS SAGA u bioskopima od 22. maja
Pobesneli Maks saga u bioskopima od 22. maja
15/05/2024
Saznajte višeJeftino i niskokalorično: Đina Džinović podelila hit recept za sočne tortilje
Recept Đine Džinović za tortilje s piletinom
14/05/2024
Saznajte višeJovana Joksimović skinula 25 kilograma, ima trik za one u četrdesetim
Ishrana Jovane Joksimović idealna za letnje dane
14/05/2024
Saznajte višeDr. Oetker ovsene kaše u novom izdanju + 2 nova, letnja ukusa
Već dobro poznate Dr. Oetker ovsene kaše, koje su mnogima omiljeni izbor za doručak ili užinu, od sada su u redizajniranom pakovanju
13/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)