Vodeni vrtovi u enterijeru

Vodeni vrtovi u enterijeru

Autor: | 11/06/2013

0

Mala jezera povezujemo sa spoljašnjim prostorima, pa ipak, u modernom stanovanju sve ih više susrećemo i u enterijerima.

Voda u vrtu jedan je od nezaobilaznih elemenata istočnjačke životne filosofije, koju su u svoje životne prostore preuzeli i zapadnjaci. Vodeni vrtovi su sinonim za mir i opuštanje, i pozivaju na kratki beg od užurbanog životnog ritma. Osim toga, vodene površine u vrtu imaju i važnu estetsku ulogu, zbog čega ih se sve više ljudi odlučuje da ih unese i u svoje enterijere.

Jezerce u stanu popuniće neiskorištene prazne prostore, poput kutka ispod stepeništa, a lepo će se postavitii kao centralni ukras predvorja ili dnevnog boravka.

Zbog ograničenosti prostora i specifičnih uslova, u zatvorenom prostoru su uglavnom sužene mogućnosti primene raznovrsnih vodenih elemenata. Neretko se u težnji za savremenim opremanjem stana, poslovnog ili ugostiteljskog objekta, pretera sa korišćenjem hladnih materijala, jednoličnih boja i uniformnog nameštaja, čime se dobija neželjeni efekat sterilnosti i monotonosti. Zato, darivanjem osnovnog elementa prirode vašem okruženju, svaki novi dan može da započne umirujućim žuborom vode. Enterijer zahteva i podstiče kreativna rešenja i traganje za raznovrsnim vodenim elementima, a njihov izbor pre svega zavisi od veličine prostora i raspoloživih sredstava...

Izvor: mojenterijer.rs

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin
Tagovi: dekor

Najnovije vesti