Za kore:
- 10 belanaca
- 10 kašika šećera
- 10 kašika mlevenih oraha
- 1 kašika sirćeta
- 50 g suvog grožđa
Za fil I:
- 5 dl mleka
- 5 kašika šećera
- 1 puding od vanile
- 3 žumanceta
- 150 g margarina
- 200 g mlevenih napolitanki
Za fil II:
- 7 žumanaca
- 5 kašika šećera
- 200 g čokolade
- 100 g margarina
- 150 g mlevenih oraha
- 5 kašika mlevenog keksa
Za glazuru od čokolade:
- 100 g čokolade
- 50 g putera
Priprema:
Kore:
1. Umutiti 5 belanaca sa 5 kašika šećera i 1/2 kašike sirćeta u čvrst sneg.
2. Potom dodati 5 kašika mlevenih oraha i promešati.
3. U okruglom kalupu na 160 ºC ispeći koru. Na isti način od preostalog materijala ispeći još jednu koru, ali u nju dodati suvo grožđe.
Fil I:
1. U šerpu sipati 4 dl mleka, dodati šećer i ostaviti da proključa.
3. U ohlađeni puding dodati margarin i umutiti mikserom. Zatim dodati mlevene napolitanke i polako promešati.
Fil II:
1. Sjediniti žumanca sa šećerom i kuvati na pari dok se šećer ne otopi. Potom dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se i ona ne otopi.
2. U ohlađenu smesu dodati margarin i umutiti mikserom. Dodati mleveni keks i orahe i polako promešati.
Finalni postupak:
1. Prvu koru premazati filom I i preklopiti drugom korom. Zatim naneti fil II i poravnati.
2. Čokoladu i puter otopiti na pari i preliti preko fila.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)