Sastojci:
- 400 g mešanih morskih plodova
- 400 g taljatela
- 5 dl neutralne pavlake
- 40 g parmezana
- 3 čena belog luka
- 1 kašika seckanog peršuna
- 4 kašike maslinovog ulja
- kora od jednog limuna
- mešavina začina, so
Priprema:
1. Beli luk ispasirati i kratko propržiti na maslinovom ulju. Dodati morske plodove te i njih kratko propržiti.
3. Pred kraj kuvanja dodati parmezan, peršun, rendanu koru limuna i začine po ukusu pa sve zajedno kratko prokuvati.
4. Taljatele obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi maslinovog ulja, a potom ih ocediti od suvišne tečnosti.
5. Obarene taljatele preliti umakom od morskih plodova.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Četiri kore, čokolada, puding i maline: Recept za Baron tortu koju je Čkalja obožavao
Recept za Baron tortu
28/03/2024
Saznajte višeDivlja čaga, moćno oružje iz Sibira koje čuva vaše zdravlje
Ekstrakt divlje čage je moćni preparat iz Sibira
26/03/2024
Saznajte višeOvako se hranio genije: Nikola Tesla imao je veoma strog režim, a jedan obrok nikada nije preskakao
Ishrana Nikole Tesle bila je specifična
26/03/2024
Saznajte višeLilly Drogerie uručile donaciju Ženskom centru Milica
Lilly Drogerie uručile donaciju Ženskom centru Milica
25/03/2024
Saznajte višeOvako se sin uči da postane džentlmen i šmeker: Đoković uveo strogo pravilo Stefanu
Pravilo Novaka Đokovića za sina Stefana
23/03/2024
Saznajte više
Komentari (0)