Za koru:
- 4 jajeta
- 125 g šećera
- 50 g brašna
- 50 g gustina
Za fil:
- 5 dl mleka
- 20 g želatina u prahu
- 3 žumanceta
- 5 kašika šećera
- 1 vanil-šećer
- 500 g sitnog sira
- 3 dl slatke pavlake
- 500 g jagoda
Za dekoraciju:
- 1 crveni preliv za kolače
Priprema:
Kora:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg. Postepeno dodavati 50 g šećera muteći sve vreme.
3. Na kraju dodati brašno, gustin i promešati.
4. Okrugao kalup obložiti papirom za pečenje i u njega sipati pripremljenu smesu. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC.
Fil:
1. Želatin preliti sa 8 kašika vode i ostaviti na nabubri.
2. Mlako mleko sjediniti sa žumancima, šećerom i vanil-šećerom. Dodati sitni sir, želatin, šlag od slatke pavlake i promešati.
3. Jagode iseći na kolutove te dodati u pripremljeni fil.
Finalni postupak:
1. Pečenu koru vratiti u kalup i preko nje sipati fil.
2. Crveni preliv za kolače pripremiti prema uputstvu sa kesice i preliti preko fila.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Vaskršnji utorak, najsrećniji dan u godini: Ove četiri stvari danas nikako ne bi trebalo raditi
Vaskršnji utorak je najsrećniji dan u godini
07/05/2024
Saznajte višeIstina je samo jedna: Pesma Đurđevdan nema veze sa ljubavnom pričom, već sa neopisivom tragedijom
Kako je nastala pesma Đurđevdan...
06/05/2024
Saznajte višeKako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte višeLjilja Blagojević podelila tajni recept majke Spasenije: Lepši sok od zove nećete napraviti
Sok od zove Ljilje Blagojević
04/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)