Za koru:
- 10 belanaca
- 350 g šećera
- 1 kašika sirćeta
Za fil:
- 10 žumanaca
- 200 g šećera
- 250 g margarina
- 100 g bele čokolade
- 500 g višanja iz kompota
- 500 g šlaga
- 5 dl kisele vode
Priprema:
Kora:
1. Belanca umutiti u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati šećer muteći dok se šećer ne istopi.
2. Pred kraj mućenja dodati kašiku sirćeta.
3. U odgovarajuću tepsiju obloženu papirom za pečenje sipati pripremljenu smesu. Sušiti smesu od belanaca na 100 ºC 90 min.
Fil:
1. Sjediniti žumanca i šećer pa uz neprestano mešanje kuvati na pari dok se ne dobije fina kremasta smesa.
2. U prohlađenu smesu od žumanaca dodati omekšao margarin i umutiti mikserom.
3. Na kraju dodati rendanu belu čokoladu i polako promešati.
Finalni postupak:
1. Šlag umutiti sa hladnom kiselom vodom. Višnje dobro ocediti od suvišne tečnosti.
3. Tortu premazati šlagom i dekorisati po želji.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)