Za koru:
- 12 belanaca
- 360 g šećera
- 12 kašika mlevenog keksa
- 12 kašika mlevenih oraha
Za fil:
- 12 žumanaca
- 200 g šećera u prahu
- 2 pudinga od vanile
- 2 kašike gustina
- 8 dl mleka
- 250 g putera
Ostali sastojci:
- 6 dl slatke pavlake
- 200 g pečenih mlevenih lešnika
- 200 g eurokrema
Priprema:
Kore:
1. Belanca umutiti u čvrst sneg a zatim postepeno dodavati šećer muteći dok se ne dobije čvrst sneg.
3. Veliki pleh obložiti papirom za pečenje i sipati u njega pripremljenu smesu. Peći u zagrejanoj rerni na 180 ºC dok ne porumeni.
4. Pečenu koru vertikalno preseći dva puta kako bi se dobile tri kore.
Fil:
1. U odgovarajuću šerpu sipati 7 dl mleka i kuvati dok ne proključa.
2. Posebno umutiti žumanca sa šećerom u prahu a potom dodati puding od vanile, gustin i preostalo mleko. Dobro umutiti mikserom kako ne bi bilo grudvica.
3. Pripremljenu smesu sipati u ključalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne zgusne.
4. U ohlađeni puding dodati omekšao puter i umutiti mikserom.
Finalni postupak:
1. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag.
2. Prvu koru premazati eurokremom a potom naneti 1/3 žutog fila, posuti sa malo mlevenih lešnika i premazati slojem šlaga. Postupak ponoviti još dva puta kako bi se utrošio pripremljeni materijal. Gotovu tortu dekorisati po želji.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)