Sastojci:
- 6 paprika roga
- 1 praziluk
- 2 veća krompira
- 3 šargarepe
- 200 g pečuraka
- 50 g sušenog paradajza
- 3 kašike ulja
- 30 g margarina
- mešavina začina
Priprema:
1. Paprike pažljivo izdubiti pa očistiti od peteljki i semena.
3. Na malo ulja propržiti praziluk, a zatim dodati šargarepu te i nju kratko propržiti.
4. Potom dodati krompir i pržiti ga bez dodavanja tečnosti. Kada krompir omekša, dodati šampinjone, sušeni paradajz i začine po ukusu. Dinstati na umerenoj temperaturi dok povrće ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.
5. Pripremljenim filom napuniti paprike.
6. Odgovarajuću tepsiju nauljiti pa u nju poslagati punjene paprike. Prekriti ih listovima margarina i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC. Tokom pečenja povremeno ih okretati da bi ravnomerno porumenele.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Delta Auto grupa otvorila najsavremeniji multibrend servisni centar u zemlji
Delta Auto grupa otvorila najsavremeniji multibrend servisni centar u zemlji
18/04/2024
Saznajte višeProleće u dvorištu Verice i Veljka podno Avale, na samom ulazu u raj čeka vas iznenađenje FOTO
Dvorište Verice Rakočević je predivno
18/04/2024
Saznajte višeSok od nara je moćan zaštitnik: 5 razloga zbog kojih je važno da bude jutarnja rutina
Sok od nara čuva zdravlje
18/04/2024
Saznajte višeBogata je kalcijumom i magnezijumom, a ne goji: Tajna vitke linije Ive Štrljić je u ovoj namirnici
Užina Ive Štrljić je ovo povrće
17/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)