Feng Shui saveti za mršavljenje

Feng Shui saveti za mršavljenje

Autor: | 06/08/2013

0

Feng shui ima vrlo moćan uticaj na podsvest, a značajan je saveznik i kod gubitka kilograma. Umesto da brojite kalorije i merite obline, dobro zdravlje možete imati pažljivim izborom oblika, materijala, boja posuđa i predmeta u okruženju u kom jedete.

POSUĐE
Kvadratno posuđe je bolje od okruglog ako želite da smršate. Naime, pravougaonici podstiču umerenost, a krugovi znatiželju.

PASTELNE BOJE
Zemljani tonovi promovišu zadovoljstvo, dok sjajne i jake boje izazivaju apetit. Ako zaista želite da se pridržavate plana dijete, obojite kuhinju i trpezariju u smeđe ili bež nijanse.

ŠARENILO

Što je raznobojniji tanjir, odnosno hrana koju servirate, to više različitih nutricionističkih sastojaka unosite. Pridržavajte se pravila: trećina namirnica treba da bude meso, druga trećina povrće ili voće, a treća ugljeni hidrati.

PARNI BROJEVI
Postavite paran broj stolica. Ako imate neparan broj članova porodice, stavite jednu viška, zbog održavanja linije.

OGLEDALO
Ogledala pomažu da budete koncentrisani. Postavite ogledalo negde u kuhinju, tako ćete postati svesniji šta jedete, kao i količine hrane koju unosite.

UREDNA KUĆA

Započnite s kuhinjom. Očistite frižider, bacite sve čemu je istekao rok trajanja, kao i ono što retko koristite. Što je vaša kuća i kuhinja urednija, lakše ćete smršati.

Izvor: Life Content

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin