Sastojci:
- 1 pakovanje špageta
- 150 g tunjevine iz konzerve
- 1 praziluk
- 100 g zelenih maslina bez koštice
- 400 g paradajz pelata
- 3 dl soka od paradajza
- 1 kašika gustina
- 1/2 veze peršuna
- 5 kašika maslinovog ulja
- mešavina začina, so
- bosiljak, biber
Priprema:
1. Praziluk iseckati na kockice, paradajz pelat na krupnije kocke, masline na kolutove a peršun što sitnije. Tunjevinu izvaditi iz konzerve i ocediti od suvišne masnoće, a špagete obariti u slanoj vodi.
3. Pred kraj kuvanja umešati hladnu zapršku (mešavinu gustina i malo vode), te kuvati još tri minuta, mešajući sve vreme kako bi se dobila željena gustina.
4. Obarene špagete ocediti od suvišne tečnosti, pa preliti pripremljenim umakom od tunjevine.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Ove "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte višeOmiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine, dami od stila baš takav i pristaje
Omiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine
13/12/2025
Saznajte višeZa sreću i blagostanje pre Nove godine u kuću unesite ovih 7 stvari
Feng šui pravila za sreću u Novoj godini su...
11/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)