Za koru:
- 12 belanaca
- 12 kašika šećera
- 6 žumanaca
- 6 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
- 100 g seckanih oraha
- 2 kašike ulja
Za fil:
- 6 žumanaca
- 6 kašika šećera
- 4 kašike brašna
- 7 dl mleka
- 250 g putera
- 100 g šećera u prahu
- 100 g seckanih oraha
- 300 g žele bombona
- 3 kesice šlaga
Kora:
1. Belanca i šećer umutiti, pa dodati žumanca, brašno, seckane orahe i prašak za pecivo, te lagano promešati varjačom.
2. Pripremljenu masu sipati u nauljen, brašnom posut okrugao kalup za tortu, pa peći u zagrejanoj rerni 30 minuta na 180 °C. Pečenu koru izvaditi i ostaviti da se ohladi.
Fil:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti žumanca, šećer, brašno i malo mleka, a ostatak mleka staviti da se kuva.
3. Posebno umutiti puter i šećer u prahu, pa sjediniti sa ohlađenim fi lom.
4. Na kraju u fi l dodati iseckane žele bombone i orahe.
Finalni postupak:
1. Pečenu koru staviti na tacnu za služenje, premazati pripremljenim fi lom i staviti u frižider da se stegne.
2. Šlag umutiti prema uputstvu sa kesice, te premazati ohlađenu tortu i dekorisati je žele bombonama i orasima po želji.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Đoković jede samo ovaj hleb: Pekar otkrio tačan recept, jedan neverovatni sastojak mu daje svu čar
Recept za hleb koji Đoković jede
29/04/2024
Saznajte višePoslednja nedelja pred Uskrs: Vernici treba da ispoštuju OVE običaje, a jedno je strogo zabranjeno
Običaji pred Uskrs koje treba ispoštovati
28/04/2024
Saznajte višeAco Pejović se prepolovio: Sa 100 kilograma do fit linije u pedesetim, evo i kako!
Dijeta Aca Pejovića idealna za brzo mršavljenje
28/04/2024
Saznajte višeProleće u rajskom vrtu: Zavirite u dvorište Jugoslave Drašković u srcu Beograda
Dvorište Jugoslave Drašković u Beogradu raj za oči
28/04/2024
Saznajte višeSavršeno ide uz pečenje, gotov za tren oka: Milica Milša ima sjajan recept za uskršnju trpezu
Recept Milice Milše za uskršnji umak
27/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)