Sastojci:
- 800 g fileta oslića
- 3 jajeta
- 3 kriške hleba
- 1 glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 1/2 veze peršuna
- 1 kašičica slatke mlevene paprike
- 100 g bekon slanine
- 50 g dimljene suve slanine
- mešavina začina
- so, biber
Priprema:
1. Filete oslića skuvati u slanoj vodi, ocediti ih od suvišne tečnosti, kriške hleba natopiti vodom, a potom ih dobro ocediti i izmrviti. Peršun, slaninu, crni i beli luk sitno iseckati.
3. Od odstojale mase oblikovati pljeskavice.
4. Roštilj premazati suvom slaninom, poređati pljeskavice i peći ih sa obe strane kako bi porumenele.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Zimska idila koja se ne propušta: Viceroy Kopaonik
Mali je broj onih među nama koji bi zimu nazvali svojim omiljenim godišnjim dobom. Ali ove godine, uz novu ponudu hotela Viceroy Kopaonik, čak i oni koji se sklanjaju od hladnoće otkriće da je zima njihov najdraži period godine
04/12/2025
Saznajte višeZavršen 12. Japansko-srpski filmski festival (JSFF): Proglašeni pobednici u kratkom i dugom metru
Četvorodnevno izdanje 12. Japansko-srpskog filmskog festivala (JSFF) završeno je u Jugoslovenskoj kinoteci svečanom dodelom nagrada u kratkom i dugom metru
03/12/2025
Saznajte višeHumanitarni novogodišnji događaj da decu Prihvatilišta
Agencija Fabrika i ove godine organizuje tradicionalni humanitarni novogodišnji modni događaj za decu Prihvatilišta, koji će biti održan 14. decembra u 19 časova
03/12/2025
Saznajte višeGoran Bregović ekskluzivno u novogodišnjoj noći u Hotelu Grand na Kopaoniku
Spremite se za nesvakidašnji doček Nove godine na vrhu Balkana, uz zvuke truba, ženskih vokala i prepoznatljivih balkanskih melodija Gorana Bregovića, pretvorenih u jedinstveni novogodišnji spektakl u Hotelu Grand
03/12/2025
Saznajte višeA1 Ultra 5G je stigao - jače performanse mreže sada u gradskim centrima i ključnim poslovnim zonama; Try & Buy ponuda dostupna za nove korisnike
03/12/2025
Saznajte višeNa dan kada slavi sinu drugi rođendan: Marija Šerifović zakazala novi koncert
Marija Šerifović zakazala novi koncert
02/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)