Sastojci:
- 400 g šampinjona
- 400 g bukovača
- 400 g šitaka
- 2 paprike babure
- 1 veza mladog luka
- 300 g pelata paradajza
- 1 glavica crnog luka
- 1 dl kisele pavlake
- 1 dl neutralne pavlake
- 100 g bekon slanine
- 1/2 veze peršuna
- 5 dl goveđe supe
- 1 kašika mlevene paprike
- 4 kašike ulja
- 1 kašika brašna
- začin C, biber
Priprema:
1. Pečurke oprati i iseći na četvrtine, bekon slaninu i papriku na štapiće, mladi luk na kolutove, pelat paradajza na kocke, a crni luk i peršun sitno iseckati.
3. Pred kraj dinstanja dodati mlevenu papriku, hladnu zapršku (mešavinu vode i brašna) i začiniti po ukusu. U gotovo jelo umešati neutralnu i kiselu pavlaku, posuti peršunom i služiti uz pire krompir.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Poslastica dana: Kolač od 3 nespojiva sastojka po receptu Slobe Stefanovića
Recept Slobodana Stefanovića za susam keks
02/05/2024
Saznajte višePrvomajski praznik u vili Đokovića kraj Rume: Srđan i Dijana u ovoj oazi okupljaju prijatelje
Vila Đokovića kod Rume oaza za druženje
01/05/2024
Saznajte višePrvomajski ručak po recepturi Jelene Đoković: Roštilja i ona, ali na poseban način
Prvomajski ručak Jelene Đoković
30/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)