Sastojci:
- 3 kg celera
- 300 g brašna
- 3 dl ulja
- 2 kg teletine
- 1 pakovanje tosta
- 2 veze peršuna
- 1 l mleka
- 5 dl ovčijeg kiselog mleka
- 5 dl biljne pavlake
- začin C, biber
Priprema:
1. Teletinu i očišćen celer iseći na kocke, a peršun sitno iseckati.
3. U šerpu od 15 litara sipati 10 litara vode pa dodati celer i kuvati ga dok ne omekša. Kuvani celer izmiksati, sjediniti sa vodom u kojoj se kuvao, te dodati kuvanu teletinu zajedno sa supom.
4. U manjoj šerpi napraviti zapršku od ulja i brašna, sipati u čorbu od celera pa kuvati uz povremeno mešanje dok čorba ne dobije željenu gustinu.
5. Pred kraj kuvanja, umešati kiselo mleko, obično mleko i začiniti po ukusu.
6. Tost ispeći, iseći ga na manje kocke i njime posuti gotovu čorbu. Čorbu dekorisati peršunom i biljnom pavlakoom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)