Sastojci:
- 3 kg celera
- 300 g brašna
- 3 dl ulja
- 2 kg teletine
- 1 pakovanje tosta
- 2 veze peršuna
- 1 l mleka
- 5 dl ovčijeg kiselog mleka
- 5 dl biljne pavlake
- začin C, biber
Priprema:
1. Teletinu i očišćen celer iseći na kocke, a peršun sitno iseckati.
3. U šerpu od 15 litara sipati 10 litara vode pa dodati celer i kuvati ga dok ne omekša. Kuvani celer izmiksati, sjediniti sa vodom u kojoj se kuvao, te dodati kuvanu teletinu zajedno sa supom.
4. U manjoj šerpi napraviti zapršku od ulja i brašna, sipati u čorbu od celera pa kuvati uz povremeno mešanje dok čorba ne dobije željenu gustinu.
5. Pred kraj kuvanja, umešati kiselo mleko, obično mleko i začiniti po ukusu.
6. Tost ispeći, iseći ga na manje kocke i njime posuti gotovu čorbu. Čorbu dekorisati peršunom i biljnom pavlakoom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Poslastica dana: Kolač od 3 nespojiva sastojka po receptu Slobe Stefanovića
Recept Slobodana Stefanovića za susam keks
02/05/2024
Saznajte višePrvomajski praznik u vili Đokovića kraj Rume: Srđan i Dijana u ovoj oazi okupljaju prijatelje
Vila Đokovića kod Rume oaza za druženje
01/05/2024
Saznajte višePrvomajski ručak po recepturi Jelene Đoković: Roštilja i ona, ali na poseban način
Prvomajski ručak Jelene Đoković
30/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)