Sastojci:
- 160 g kokosovog brašna
- 200 g putera
- 150 g mlevenih piškota
- 100 g šećera u prahu
- 1 limun
- 1 dl slatke pavlake
- 1 kašika ulja
Za fil:
- 3 šlag krema od vanile
- 4,5 dl mleka
- 200 g čokolade sa rižom
Za dekoraciju:
- 100 g kokosa
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti kokosovo brašno, omekšali puter, šećer u prahu, mleveni keks, slatku pavlaku, sok i rendanu koru limuna. Sve sastojke dobro izmešati kako bi se dobila ujednačena masa.
2. Pripremljenu masu ravnomerno rasporediti po nauljenoj pravougaonoj tacni.
3. Umutiti mikserom šlag krem od vanile sa hladnim mlekom.
4. Čokoladu sa rižom sitno iseckati te sjediniti sa šlagom od vanile.
5. Pripremljen fil naneti na koru od kokosa pa staviti u frižider da se stegne.
6. Ohlađen kolač iseći na kocke, svaku kocku uvaljati u kokosovo brašno i dekorisati je po želji.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Danas farbamo jaja: Svaki dom treba da ima crvenu čuvarkuću, evo i zašto
Zašto je čuvarkuća crvene boje
03/05/2024
Saznajte višeDekorativan, kremast i savršeno ukusan: Napravite uskršnji rolat po receptu našeg glumačkog par
Recept za uskršnji rolat
02/05/2024
Saznajte višePoslastica dana: Kolač od 3 nespojiva sastojka po receptu Slobe Stefanovića
Recept Slobodana Stefanovića za susam keks
02/05/2024
Saznajte višePrvomajski praznik u vili Đokovića kraj Rume: Srđan i Dijana u ovoj oazi okupljaju prijatelje
Vila Đokovića kod Rume oaza za druženje
01/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)