Za koru:
- 250 g margarina
- 300 g šećera
- 6 jaja
- 300 g brašna
- 50 g kakaoa
- 3 vanil-šećera
- 1 prašak za pecivo
- 6 kašika mleka
- 1,5 dl crne kafe
- 4 kašike ruma
Za fil:
- 3 dl slatke pavlake
- 4 dl kisele pavlake
- 5 kašika šećera
- 1 kesica želatina
- Za glazuru:
- 150 g čokolade za kuvanje
- 3 kašike ulja
Priprema:
Kora:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti margarin, šećer i žumanca, a zatim dodati brašno, vanil-šećer, prašak za pecivo i kakao. Na kraju sipati crnu kafu i rum, te dobro umutiti mikserom.
2.Posebno umutiti belanca u čvrst sneg, te sjediniti sa prethodno pripremljenom masom i polako promešati varjačom.
3. Pripremljenu masu sipati u pravougaonu tepsiju obloženu papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na
200 ºC dok ne porumeni.
Fil:
1. Želatin potopiti u hladnu vodu prema uputstvu sa kesice kako bi nabubrio.
3. Zatim sjediniti mešavinu kisele pavlake i šećera sa šlagom od slatke pavlake, dodati želatin i promešati.
Finalni postupak:
1. Koru premazati filom od pavlake i staviti u frižider da odstoji 1 sat.
2. Čokoladu otopiti sa malo ulja i preliti preko fila. Sačekati da se kolač stegne, a potom ga iseći na kocke.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Danas farbamo jaja: Svaki dom treba da ima crvenu čuvarkuću, evo i zašto
Zašto je čuvarkuća crvene boje
03/05/2024
Saznajte višeDekorativan, kremast i savršeno ukusan: Napravite uskršnji rolat po receptu našeg glumačkog par
Recept za uskršnji rolat
02/05/2024
Saznajte višePoslastica dana: Kolač od 3 nespojiva sastojka po receptu Slobe Stefanovića
Recept Slobodana Stefanovića za susam keks
02/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)