Musaka od kajgane

Musaka od kajgane

Autor: | 03/11/2013

0

Sastojci:

  • 9 jaja
  • 400 g pečuraka
  • 100 g kačkavalja
  • 1 luk
  • 2 kašike brašna
  • 5 dl mleka
  • 100 g putera
  • 1 dl juneće supe
  • 3 paradajza
  • 0,5 dl ulja
  • začin C, biber

Priprema:

1. Pečurke oprati i iseći na listove, luk sitno iseckati. Na malo ulja propržiti luk pa dodati pečurke i polako dinstati uz povremeno dolivanje juneće supe dok povrće ne omekša, a supa ne uvri.

2. Posebno otopiti puter, dodati brašno i kratko propržiti 1-2 minuta, te sipati mleko i kuvati mešajući sve vreme dok se ne dobije gusta masa. Pripremljen sos ostaviti da se ohladi pa dodati dinstane šampinjone i luk, te sve promešati i začiniti po ukusu.
3. Posebno umutiti jaja, začiniti ih, pa na malo ulja ispeći tri omleta jednake veličine.
4. Okruglu vatrostalnu posudu nauljiti i prekriti prvim omletom od jaja, preko naneti polovinu pripremljenog fi la pa dodati drugi omlet, zatim premazati drugom polovinom fi la te prekriti trećim omletom.
5. Preko trećeg omleta poređati paradajz isečen na kolutove, posuti rendanim kačkavaljem i staviti u rernu da se musaka zapeče.

Izvor: Dobra hrana

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još